Supa racoritoare de vita cu castraveti


Home » Retete-culinare » Supe,-borsuri,-ciorbe » Supa racoritoare de vita cu castraveti


Supa racoritoare de vita cu castraveti

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: admin


Reteta vizualizata de: 1390 ori

Vezi toate retetele bucatarului (526)

Aceasta reteta face parte din meniul:

Meniul de joi


Intreaba bucatarul

Ingrediente:

500 gr carne de vita sau vitel fara grasime
500 gr oase de vita
2 cepe
500 ml lapte batut
200 ml smantana
300 gr castraveti verzi cruzi
2 morcovi
1/4 de radacina de telina
sare
piper
1 legatura patrunjel verde


Mod de preparare:

Carnea se toaca bucatele si se pune la fiert impreuna cu oasele intr-o cratita cu apa. Separat, se pune la fiert o alta cratita cu apa. Inainte sa inceapa sa fiarba carnea, se aduna cu spumiera toata spuma formata. Se lasa la fiert 10 minute, apoi se aduna carnea si oasele si se muta in cealalta apa. Se pune putina sare si se lasa la fiert la foc mijlociu. Dupa 30 de minute se adauga morcovii, ceapa si telina curatati de coaja, dar intregi. Se fierbe pana cand carnea s-a inmuiat bine, adaugandu-se din cand in cand apa. Dupa ce a fiert, se scot din supa oasele, carnea si legumele, iar zeama ramasa se strecoara si se pune intr-un vas la frigider timp de o ora. Legumele si oasele nu se mai folosesc in continuare. Separat se bate cu telul sau cu o furculita smantana si laptele batut si se adauga peste supa impreuna cu carnea fiarta si castravetii curatati de coaja si taiati cubulete. Se pune la frigider si se serveste rece, cu patrunjel verde tocat deasupra.

 



0
Comentarii si intrebari la: Supa racoritoare de vita cu castraveti

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Supa de pui cu galuste din pesmet

Intr-o oala de 5 litri punem apa impreuna cu sarea la fiert. Spalam carnea cu apa rece si...

Supa de pui cu orez

Se curata tacamurile de pui si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa primul clocot, se arunca...

Ciorba de perisoare cu leustean

Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o...

Ciorba de fasole cu afumatura

Pune apa la fiert, se adauga uleiul in apa, se spala fasolea de 3-4 ori si se adauga la...

Supa de pui cu fidea

Pentru inceput pregatim supa: curatam carnea de pui si o trecem prin flacara, apoi o punem la...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...