Cheesecake cu ciocolată si capsuni


Home » Retete-culinare » Torturi » Cheesecake cu ciocolată si capsuni


Cheesecake cu ciocolată si capsuni

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 1132 ori

Vezi toate retetele bucatarului (1191)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
250 g biscuiti cu cacao
150 g unt
pentru umplutura:
400 g crema de branza
150 g ricotta (sau branza dulce)
250 g mascarpone
150 g zahar pudra
200 ml frisca lichida
50 g fulgi ciocolata
15 g gelatina granule
1 lingurita extract vanilie
10 picaturi esenta rom
pentru mousse de ciocolata:
200 ml frisca lichida
150 ciocolata neagra
2 linguri cacao neagra
100 g zahar
70 ml coniac de buna calitate
pentru decor:
capsuni


Mod de preparare:

Rupeti biscuitii cu cacao in bucati, dupa care macinati-i fin intr-un robot. Topiti untul si turnati-l peste biscuitii macinati. Amestecati totul bine. Tapetati cu hartie de copt fundul unei forme de tort cu inel detasabil si ungeti bine cu unt interiorul formei. Turnati amestecul de unt si biscuiti in forma, dupa care cu ajutorul unui pahar presati biscuitii pe fundul vasului. Tapetati si peretii formei de tort, presati biscuitii bine cu ajutorul unei linguri. Eu am vrut ca cheesecake-ul meu de astazi sa arate un pic mai special, de aceea am ales sa imbrac si peretii formei de tort. Daca vi se pare prea complicat si migalos, atunci renuntati sa imbracati peretii formei si tapetati numai fundul formei. Dati forma de tort la frigider si pregatiti umplutura. Intr-un castron mic hidratati gelatina in 4 linguri cu apa. Intr-un castron incapator amestecati crema de branza, ricotta, mascarpone si zaharul pudra. Adaugati extractul de vanilie si esenta de rom. Amestecati bine. Topiti cu grija gelatina pe baie de abur, luati 3 linguri din compozitia de branza si incorporati in gelatina topita. Turnati amestecul de branza si gelatina peste restul de branza din castronul cel mare si amestecati bine avand grija sa nu se faca cocoloase. Mixati frisca lichida si adaugati-o amestecului de branza. Impartiti amestecul de branza in 3 parti egale. Scoateti forma de tort de la frigider si turnati in ea prima parte din amestecul de branza. Dati la frigider pentru 15 minute pentru a se intari usor compozitia. Intre timp, adaugati fulgii de ciocolata peste a doua parte de amestec de branza si amestecati. Turnati amestecul cu fulgi de ciocolata peste primul strat de branza, nivelati si dati din nou la frigider. Pregatiti mousse-ul de ciocolata: amestecati frisca lichida cu zaharul intr-o craticioara pe care o asezati pe aragaz. Aduceti frisca lichida la punctul de fierbere si stingeti focul. Adaugati ciocolata neagra si cacaoa si amestecati totul pentru a obtine o compozitie omogena. Lasati compozitia sa se raceasca, dupa care adaugati coniacul. Amestecati bine si obtineti un deliciu de crema. Amestecati crema de ciocolata cu a treia parte de crema de branza. Scoateti forma de tort de la frgider si turnati amestecul de ciocolata. Nivelati bine si dati forma din nou la frigider pentru 3 ore sau cel mai bine peste noapte. Scoateti cheesecake-ul din forma de tort si asezati-l pe platoul de servit, avand grija sa indepartati si hartia de copt de pe fundul tavii. Se decoreaza dupa imaginative cu capsuni.



0
Comentarii si intrebari la: Cheesecake cu ciocolată si capsuni

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...