Lady


Home » Retete-culinare » Torturi » Lady


Lady

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 910 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Blat alb
2 oua
2 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingura amidon
2 linguri faina
esenta de vanilie
1/2 praf de copt
blat maro
2 oua
2 linguri zahar
1 lingura ulei
1 lingura amidon
1 lingura faina
1 lingura cacao
esenta de rom
1/2 praf de copt
mousse de cocos
2 oua
5 linguri zahar
100 g nuca de cocos
350 ml lapte
3 linguri amidon alimentar
250 ml frisca
ganache de ciocolata
200 g ciocolata cu lapte
250 ml frisca
decor
bomboane de biscuiti
100 g pesmet biscuiti


Mod de preparare:

Blat alb-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam amidonul amestecat cu praful de copt, faina si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor in crema de galbenusuri, amestecand cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea, lasam sa se raceasca. Blatul maro se prepara intocmai ca blatul alb mousse de cocos - laptele in punem intr-o cratita pe foc, cand da in clocot adaugam nuca de cocos,amestecam si lasam la inmuiat cateva ore (sau peste noapte). Dupa care il punem intr-o strecuratoare si il lasam sa se scurga bine lichidul. Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam amidonul si mixam bine. Laptele il punem din nou pe foc,cand incepe se fiarba adaugam in fir subtire peste crema de ou amestecand continuu, punem cratita din nou pe foc si amestecam continuu pana ce se ingroasa,lasam sa se raceasca. Ganache de ciocolata-ciocolata o rupem bucatele,adaugam frisca si punem pe foc pana ce se topeste(avand grija sa nu fiarba). Dam la frigider cateva ore dupa care o mixam pana obtinem o frisca pufoasa, asamblare-intr-o tava detasabila,adaugam blatul alb-il insiropam-adaugam crema de ciocolata (deasupra eu am adaugat si putina crema de cocos) adaugam blatul maro-insiropam-mousse-ul de cocos,dam cateva ore la rece. Dupa care il acoperim cu un strat de pesmet de biscuiti si se orneaza cu bomboane de biscuiti.



0
Comentarii si intrebari la: Lady

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...