Mere flambate cu nuca


Home » Retete-culinare » Torturi » Mere flambate cu nuca


Mere flambate cu nuca

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 753 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul

Ingrediente:

2 mere
1 lingura zeama de lamaie
50 ml visinata
1 lingura zahar
2 linguri stafide
50 miez de nuca
2 linguri smantana


Mod de preparare:

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele zaharul,zeama de lamaie si visinata,lasam sa fiarba inabusit cca 5 min la foc mic. Merele trebuie sa fie moi dar sa nu sa se zdrobeasca. Scoatem merele cu stafidele intr-o farfurie acoperim si in lichidul ramas adaugam smantana,nuca taiata bucati si punem pe foc cca 1 min sa se incalzeaza putin fara sa dea in clocot. Intr-o farfurie adaugam sosul si deasupra merele cu stafidele



0
Comentarii si intrebari la: Mere flambate cu nuca

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

Tort de mere cu frisca

Se spala merele si se curata de coaja. Se folosesc initial 1,3 kg de mere. Merelor li se...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...