Pavlova cu fructe de padure


Home » Retete-culinare » Torturi » Pavlova cu fructe de padure


Pavlova cu fructe de padure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: lucianna


Reteta vizualizata de: 712 ori

Vezi toate retetele bucatarului (12)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat de bezea:
6 albusuri
300 g zahar pudra
1 lingura cu zeama de lamaie
1 lingura cu varf cu amidon alimentar

Pentru umplutura:
200 ml frisca lichida
fructe de padure proaspete: zmeura, afine, mure, coacaze


Mod de preparare:

Se bat albusurile la viteza mica, apoi la viteza mare, adaugand cate 2-3 linguri de zahar pudra in ploaie. Cand s-a incorporat zaharul, adaugam zeama de lamaie si amidonul. Spuma de albusuri trebuie sa fie tare. Pe doua hartii se traseaza doua cercuri de 22 cm care se ung apoi cu unt. In mijlocul acestora se aseaza bezeaua, iar cu ajutorul unui posh se formeaza o bordura ondulata de bezea pe margine. Se incinge cuptorul si se pun cele doua tavi in cuptor, la foc mic, lasand usa putin intredeschisa. Bezeaua va sta o ora la cuptor, timp in care verificati mereu sa nu se arda. Cand blaturile de bezea devin aurii, se scot tavile, se desprinde bezeaua de pe hartia de copt cu atentie si se lasa la racit. Frisca se mixeaza dupa care se imparte in doua parti. Pe prima foaie se pune frisca si fructe de padure asortate, se aseaza al doilea blat de bezea deasupra si se acopera si el cu frisca si fructe de padure. Pavlova cu fructe de padure se pune la rece cateva ore. 



0
Comentarii si intrebari la: Pavlova cu fructe de padure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort bavareza de capsuni

Blat - intr-un vas mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma, adaugam zaharul si...

Tort cu capsuni si frisca

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam...

Tort saint- honore

Aluat baza 100 g unt 40 ml apa rece 1 praf de sare 200 g faina choux a la creme 250 ml apa 60...

Tort papusa 2

Blat-intr-un bol mixam galbenusurile cu 4 linguri de zahar,coaja de lamaie,pana obtinem o...

Lady

Blat alb-galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta pana devin ca o crema, adaugam...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...