Tort cenusareasa


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cenusareasa


Tort cenusareasa

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: munteanumariana_1


Reteta vizualizata de: 1241 ori

Vezi toate retetele bucatarului (81)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri cacao, un praf de sare, 5 linguri ulei, esenta rom, vanilie (dupa gust), 500 ml frisca, 250 grame ciocolata alba, esenta de vanilie dupa gust, 1 cana apa, 1/2 cana zahar.


Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul putin cate putin si se amesteca bine. Se adauga galbenusurile unul cate unul. Se adauga uleiul, esentele si se amesteca bine. Se pune faina cu cacaoa si se amesteca cu telul de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea. Se da la cuptor pana se rumeneste usor. Pentru crema, se rupe ciocolata bucatele, iar frisca se pune la fiert, la foc mic. Se adauga ciocolata si se amesteca, apoi se lasa la racit. Cand e rece se amesteca cu mixerul pentru o mai buna omogenizare si aerare. Se adauga esentele. Se face un sirop care se lasa la racit. Se taie blatul de tort in 3 parti si se incorporeaza crema. Se orneaza cu frisca.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cenusareasa

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...