Tort cu branza


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu branza


Tort cu branza

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 848 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Blat
6 oua
6 linguir zahar
6 linguri ulei
8 linguri faina
1 praf de copt
coaja de lamaie
50 g ciocolata
crema de branza
300 g branza de vaci
100 g zahar pudra
3 linguri dulceata de coacaze
200 ml frisca
crema de ciocolata
200 g ciocolata cu lapte
400 g frisca
decor
frisca
ciocolata


Mod de preparare:

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si ciocolata rasa. Amestecam cu o lingura cu miscari usoare, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii. Crema de branza - branza o mixam cu zaharul, adaugam dulceata si omogenizam. Adaugam frisca mixata si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza. Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam 200 g frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba. Dam la frigider cateva ore, dupa care o mixam pana devine o crema pufoasa, apoi o amestecam cu restul de frisca mixata inainte. Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - o insiropam - punem cremele in 2 pungi si alternam compozitiile (ca la sah) adaugam a 2 foaie - insiropam - adaugam cremele). Daca am inceput cu crema de branza prima data a 2 foaie vom incepe cu crema de ciocolata) ungem tot tortul cu frisca si dam la rece cca 1 ora dupa care decoram cu ciocolata topita si moturi de frisca dam la rece 2 ore inainte de servire,



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu branza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...