Tort cu ciocolata amaruie


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu ciocolata amaruie


Tort cu ciocolata amaruie

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1564 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
200gr faina
150 gr margarina sau unt
6 oua (2 intregi, 4 galbenusuri)
20 gr cacao
75 gr zahar pudra
75 gr zahar pudra pentru albusuri
150 gr ciocolata amaruie
1 plic zahar vanilat
1 lingurita praf de copt
Pentru umplutura:
300 gr gem visine
Pentru decor:
1 plic glazura cu gust de ciocolata
150 gr capsuni sau mandarine
100 gr ananas


Mod de preparare:

Se dizolva ciocolata amaruie in baie de aburi si se lasa sa se raceasca. Se bate untul spuma cu mixerul si treptat se adauga zaharul pudra (75 gr), zaharul vanilat, ciocolata racita, 4 galbenusuri si 2 oua intregi. Se adauga faina in care s-a amestecat praful de copt si cacaoa. Se amesteca pana se obtine o compozitie omogena. Se bat spuma cele 4 albusuri ramase si si se amesteca usor cu lingura cu 75 ge zahar pudra. Se incorporeaza cu atentie spuma de albus in aceasta compozitie. Se toarna compozitia intr-o forma de tort de 26 cm diametru si se introduce la cuptorul electric la cca 170 grade Celsius (preincalzit) timp de 45 min. Se scoate blatul din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se amesteca bine gemul de visine, se taie blatul longitudinal in 2 parti si ungi jumatatea inferioara cu 2/3 din gem. Se asaza deasupra cealalta jumatate. Partea de deasupra si partile laterale ale blatului se ung cu un strat subtire din gemul ramas. Se prepara glazura de ciocolata conform instructiunilor de pe ambalaj si se decoreaza tortul. Ornati tortul cu capsuni si ananas. Se serveste dupa ce se intareste glazura.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu ciocolata amaruie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...