Tort cu cirese


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu cirese


Tort cu cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: alinam


Reteta vizualizata de: 821 ori

Vezi toate retetele bucatarului (686)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1kg cirese mari, 250gr unt, 250gr faina, sare, 1 ceasca de apa calda, 200gr zahar tos, 1 lingura de rom.


Mod de preparare:

Se spala ciresele si se curata de smaburi. Se lasa intr-o farfurie cat timp se pregateste aluatul. Se cerne faina, se pune un praf de sare si se adauga jumatate din cantitatea de unt, topit pe foc mic. Se framanta cu o ceasca de apa calda un aluat potrivit care se lasa la rece o jumatate de ora. Se scoate, se unge cu jumatate din untul ramas, se framanta din nou, se lasa iar la rece. Dupa ultima operatie, aluatul se lasa sa stea o ora si se foloseste ca blat pentru tortul de fructe. Se foloseste o tava cu pereti detasabili , unde se pune aluatul intins in foaie groasa. Cratita se introduce in cuptorul preincalzit, se lasa la foc mare cinci minute, dupa care se micsoreaza focul si se continua coacerea. Dupa o jumatate de ora se pun ciresele in cratita, se raspandesc in mod egal pe toata suprafata si se mai lasa 10 minute in cuptor. Se fierbe un sirop gros din zahar, apa si rom si se toarna cald peste fructe. Se tine tortul la temperatura camerei. Cand s-a racit si este bine insiropat, tortul se pudreaza si se taie felii.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...