Tort cu crema de branza


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu crema de branza


Tort cu crema de branza

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 437 ori

Vezi toate retetele bucatarului (482)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
2 oua mari
7 linguri de zahar pudra
5 linguri faina
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt
esenta de rom
Pentru crema de branza:
250 g ricotta
200 g mascarpone
100 g zahar pudra
1 plic gelatina
500 g frisca
200 g capsuni
100 g zahar


Mod de preparare:

Blatul - albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile si zaharul si mixam pana devine ca o crema. Adaugam faina (care o cernem) praful de copt si esenta de rom. Amestecam usor cu lingura de jos in sus, turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (la foc mic spre mediu) pana trece testul cu scobitoarea, apoi lasam sa se raceasca. Crema - mixam mascarpone cu zaharul pudra, adaugam ricotta si le mixam impreuna cca 2 minute, apoi adaugam 100 g frisca. Gelatina o hidratam in 5 linguri de apa, o punem pe baie de aburi pana la dizolvare completa (sa nu fiarba), adaugam jumatate in crema de branza, amestecam si dam la rece. 300 g frisca o mixam cu 100 g zahar, adaugam capsunile si mixam cca 1 minut cu mixerul, adaugam restul de gelatina si amestecam. Asezam blatul, il insiropam (eu l-am insiropat cu sirop de capsuni). apoi cu ajutorul unui posh am adaugat crema de branza in cercuri si frisca. Pe margina am pus felii de portocale. Dam la rece. Cand s-a intarit bine, am adaugat 100 g frisca deasupra si am ornat cu ornament de ciocolata.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu crema de branza

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort cu ciocolata si piscoturi

Albusurile se bat cu un praf de sare pana se intaresc. Se adauga zaharul putin cate putin si...

Tort diplomat 3

Se bat cele 6 galbenusuri bine, apoi se amesteca cu cele 2 căni de zahăr şi sucul din...

Padurea neagra

Separam ouale,galbenusurile le frecam cu zaharul pana se dubleaza cantitatea. Adaugam...

Tort diplomat cu fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu putin zahar si se lasa...

Tort racoros cu iaurt

Pentru blat, albusurile se bat spuma tare, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, pana...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...