Tort cu crema de ciocolata si cirese


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu crema de ciocolata si cirese


Tort cu crema de ciocolata si cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 206 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
4 oua (de tara)
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri migdale macinate
un praf de sare
esenta de bergamota
Pentru crema :
3 galbenusuri de ou
100 g ciocolata alba
100 g ciocolata neagra
150 g smantana grasa
400 g cirese fara samburi
1 lingura zahar brun
Pentru decor:
300 g ciocolata neagra
50 g ciocolata alba
cirese


Mod de preparare:

Albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana cand obtinem o crema tare ca la bezea. Punem treptat galbenusurile omogenizand bine compozitia, apoi adaugam esenta de bergamota. Adaugam migdalele macinate, faina cernuta si amestecam cu o spatula de jos in sus. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu putina faina. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute. Preparare crema: galbenusurile de ou se amesteca cu zaharul brun si se pun pe baie de abur amestecand pana cand se dizolva complet zaharul. Lasam cateva minute sa se raceasca, apoi punem ciocolata alba, neagra si amestecam usor. Incorporam smantana amestecand bine toate ingredientele, apoi punem ciresele si dam crema obtinuta la rece pentru aproximativ 3 ore. Asamblare si decorare tort: blatul copt si racit se taie in doua parti egale si se insiropeaza cu un sirop fiert obtinut din zahar, apa si esenta de bergamota. Tava in care am copt blatul se inveleste in folie alimentara, apoi se pune primul blat,crema de ciocolata si cirese si al doilea blat. Dam la rece pentru 5- 6 ore sau peste noapte. Ciocolata neagra se topeste pe baie de abur cu putin unt si o lingura de frisca lichida. Pe hartie de pergament desenam modele de ciocolata si lasam la rece cateva minute. Scoatem tortul din frigider il asezam pe un platou si decoram pe margine cu modelul de ciocolata. Deasupra ornam cu putina crema si decoram cu ciocolata rasa si cirese. Serviti cu placere!



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu crema de ciocolata si cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort cu ciocolata si visine

Pentru blatul cu cacao, incingeti cuptorul la 200 grade celsius. Bateti cele trei oua cu trei...

Musuroi de cartita

Topim untul si il racim, dupa care il amestecam cu ouale. Adaugam pe rand zaharul, laptele,...

Cheesecake cu ciocolată si capsuni

Rupeti biscuitii cu cacao in bucati, dupa care macinati-i fin intr-un robot. Topiti untul si...

Tort diplomat 2

Pentru blat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul ;i se bate pana se topeste. Se...

Tort cu branza

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...