Tort cu crema de zmeura si mure


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu crema de zmeura si mure


Tort cu crema de zmeura si mure

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Simona_22


Reteta vizualizata de: 870 ori

Vezi toate retetele bucatarului (399)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
4 oua (de tara)
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri migdale macinate
un praf de sare
esenta de bergamota
Pentru crema:
200 g zmeura
200 g mure
400 g branza de vaci
100 ml frisca lichida
150 g zahar
1 plic gelatina
Pentru decor:
200 g ciocolata
50 g fulgi de migdale


Mod de preparare:

Preparare blat: albusurile se mixeaza cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si continuam mixarea pana cane obtinem o crema tare ca la bezea. Punem treptat galbenusurile omogenizand bine compozitia, apoi adaugam esenta de bergamota. Adaugam migdalele macinate, faina cernuta si amestecam cu o spatula de jos in sus. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu putin unt si tapetata cu putina faina. Dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 25- 30 minute. Preparare crema: branza de vaci se amesteca bine cu zaharul. Se adauga frisca lichida si se mixeaza cu ajutorul unui blender vertical. Se pune gelatina hidratata in prealabil conform intructiunilor de pe pachet. Se adauga zmeura si murele si se omogenizeaza foarte bine. Crema obtinuta se da la frigider timp de o ora. Asamblare si decorare tort: blatul copt si racit se taie in trei parti egale. Se insiropeaza fiecare blat cu un sirop fiert obtinut din apa, zahar si esenta de bergamota. Se aseaza primul blat pe un platou, se pune primul strat de crema de zmeura si mure. Se opreste putina crema pentru decor. Dam tortul la rece pentru cel putin 2 ore. Topim pe baie de abur 200 g ciocolata neagra (75 % cacao). Imbracam tortul in ciocolata topita, ornam pe margine cu fulgi de migdale si decoram cu crema de zmeura si mure.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu crema de zmeura si mure

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...