Tort cu crema ganache de ciocolata


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu crema ganache de ciocolata


Tort cu crema ganache de ciocolata

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1258 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina. Pentru sirop: 3 linguri zahar, 250 ml apa, 1 plic cappuccino ciocolata. Pentru crema: 500 ml frisca lichida, 300 gr ciocolata amaruie, 1 cappuccino ciocolata, 1 esenta rom. Pentru decor: 100 gr ciocolata amaruie.


Mod de preparare:

Punem frisca intr-un vas impreuna cu ciocolata rupta cubulete, pliculetul de cappuccino si romul. Punem pe foc deasupra unui vas cu apa fierbinte (bain marie) astfel incat fundul vasului in care este ciocolata sa nu atinga apa. Amestecam pana se dizolva complet ciocolata. Dam compozitia obtinuta, dupa ce s-a racorit, la frigider cateva ore (daca va grabiti puteti baga la congelator). Compozitia trebuie sa se intareasca. Preparam blatul astfel: batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si adaugam faina. Impartim compozitia in trei (sau puneti tot odata si taiati apoi blatul in trei) si coacem pe rand in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Preparam siropul astfel: caramelizam intr-o craticioara zaharul si stingem cu cele 250 ml apa. Lasam pe foc pana se dizolva caramelul, apoi, cat este fierbinte, adaugam pliculetul de cappuccino. Punem primul blat pe un platou, punem forma de tort reglabila in jurul lui si insiropam cu o treime din sirop. Crema o scoatem de la frigider si o batem bine cu mixerul pana devine ca o smantana mai groasa. Punem un rand de crema peste primul blat, apoi din nou blat, sirop si crema. Ultimul blat l-am pus cu fundul in sus ca sa fie cat mai drept, am insiropat si am pus si deasupra un strat de crema. Pentru decor am facut aschii de ciocolata: am topit 100 gr ciocolata amaruie la bain-marie, apoi cat a fost calda am intins-o cu o spatula pe o bucata de sticla. Am lasat sa se intareasca si am razuit-o apoi cu ajutorul unui cutit zimtat. Am repartizat-o uniform pe suprafata tortului. Am imbracat si lateralele tortului cu crema si am dat la rece.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu crema ganache de ciocolata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...