Tort cu floare din capsuni


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu floare din capsuni


Tort cu floare din capsuni

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: Sim0na


Reteta vizualizata de: 201 ori

Vezi toate retetele bucatarului (305)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 4 oua, 250 g zahar, 250 g faina, 1 plic praf de copt, 50ml apa, 50ml ulei, 1 esenta vanilie, 1 mana nuca tocata. Pentru sirop: 3 linguri zahar, 100 ml apa, 1 esenta rom. Pentru crema vanilie: 2 linguri pline cu faina, 200 ml lapte, 1 ou intreg, 150 g zahar, 4 plicuri zahar vanilat, 1 praf sare, 200 g unt, 150 g margarina. Pentru crema ganache: 300 g ciocolata cu lapte, 500 ml frisca lichida. Pentru glazura: 150 g zahar, 1 pumn mare de nuca.


Mod de preparare:

Mai intai am pregatit crema ganache, punand ciocolata la topit pe baie de aburi. Am adaugat frisca si am amestecat cu o lingura pana s-a topit ciocolata, fara a lasa sa fiarba compozitia. Am lasat crema sa se raceasca, apoi am lasat-o la frigider pana a doua zi. A doua zi, inainte de a o folosi la ornarea tortului, am batut crema cu mixerul, la viteza mica, pana a devenit "pufoasa", cca 15-20 minute. Glazura de nuca si zahar am facut-o astfel: am pus zaharul intr-o craticioara pe foc, iar cand s-a topit bine am adaugat nucile pisate mare (eu am pus nucile intregi intr-o punga, apoi am dat cu sucitorul pentru a le pisa). Amestecul l-am pus intr-o farfurie udata, ptr a nu se lipi. Cand s-a racit am dezlipit bucatile de nuca caramelizata, si le-am pisat intr-un mojar. Pentru blat: am pus apa si zaharul la fiert, obtinand un sirop. Am separate ouale, albusurile le-am batut spuma, iar apoi am adaugat siropul de apa cu zahar. Am freacat galbenusurile cu uleiul, apoi le-am adaugat compozitiei de albus cu sirop. La compozitia formata am adaugat vanilia, praful de copt stins cu o lingura de otet, faina in ploaie si la final nuca tocata (eu am avut un amestec achizitionat din germania, de nuca, scortisoara si zahar). Am turnat compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, cu diametru de 22,5 cm, si am dat la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 45 de minute. Cand blatul a fost gata, l-am scos din forma si l-am lasat sa se raceasca. Pentru crema de vanilie am batut putin oul cu praful de sare, am adaugat zaharul, zaharul vanilat, faina in ploaie si laptele, amestecand bine. Am pus apoi la fiert la bain-marie pana s-a ingroasat bine, amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca. Am lasat sa se raceasca. Am freacat untul moale (la temperatura camerei) si am adaugat, treptat, cate o lingura de crema in unt amestecand bine-bine. Pentru a insiropa blatul am pregatit un sirop astfel: am pus la caramelizat zaharul, peste care am adaugat apa si esenta de rom. Am lasat putin sa fiarba, apoi l-am lasat sa se raceasca putin, inainte de a insiropa blatul. Tortul racit l-am taiat in 3 felii relativ egale. Apoi am trecut la ansamblarea tortului: am pus primul blat, pe care l-am insiropat. Am adaugat 1/2 din crema ganache, peste care am presarat glazura de nuca pisata. Am pus al doilea blat insiropat, iar deasupra crema de vanilie, urmand al treilea blat insiropat putin, peste care am adaugat restul de crema ganache cu care am imbracat tot tortul. Am nivelat cu un cutit, am imbracat laterala tortului cu nuca caramelizata si pisata. Am ornat cu diverse figurine facute din zahar ars, iar pentru ca am avut niste capsuni imense, m-am gandit sa pun si o pata de culoare. Cu drag va ofer cate o portie!



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu floare din capsuni

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort din clatite

Pentru clatite se amesteca toate ingrediente si se face o coca suficient de groasa pentru a...

Tort rotit

Se separa galbenusurile de albusuri, iar cele din urma se bat spuma cu zaharul. Se...

Rapsodie cu visine

Punem biscuitii din cutie si cei de belvita in robotul de bucatarie si ii maruntim. Punem la...

Tort cu rodie

Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam...

Tort cu prune si vin

Blatul-topim ciocolata(la microunde)albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Mixam...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...