Tort cu fructe


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu fructe


Tort cu fructe

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: lorela02


Reteta vizualizata de: 4675 ori

Vezi toate retetele bucatarului (4)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

Pentru blat:
6 oua
6 linguri de zahar
3 linguri ulei
4 linguri apa
6 linguri faina
un praf de copt

Pentru crema:
500 ml lapte
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 lingura faina
un ba ton vanilie

Fructe:
kiwi
portocale
banane
ananas
frisca lichida


Mod de preparare:

Pentru blat se freaca cele 6 galbenusuri cu zaharul apoi pe rand se adauga uleiul, apa, faina si praful de copt stins cu lamaie. Cand s-au omogenizat se adauga albusurile batute spuma. Se pune in forma rotunda si se da la cuptor. Pentru un tortulet mai mic se pot injumatati cantitatile. Pentru crema se bat galbenusurile cu zaharul se apoi adauga faina, sarea si se toarna cate un pic de lapte (250 ml) amestecand in continuu sa nu se formeze cocolase. Cealalta cantitate de lapte se pune pe foc cu batonul de vanilie. Cand incepe sa fiarba se scoate batonul (ca sa nu se amarasca budinca) si se toarna cate un pic din compozitia cu faina amestecand sa nu se formeze cocolase. Se lasa sa dea cateva clocote si se ia de pe foc. Fructele se taie rondele sau feliute. Frisca se bate bine cu zahar dupa gust. Odata copt blatul se lasa se raceasca si se taie in 3 bucati. Se aseaza pe un suport dupa cum urmeaza: blat, crema, fructe, frisca..... La final se decoreaza cu frisca si fructe.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu fructe

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...