Tort cu marmelada si crema


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu marmelada si crema


Tort cu marmelada si crema

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1256 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
300 gr faina
1 galbenus
5 linguri de zahar
2 linguri otet din vin
2 linguri ulei
1 lingura untura
4 linguri lapte
1 pachet praf de copt
sare
Pentru crema:
1/4 l lapte
1 ou
1 1/2 lingura faina
2 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
250 gr marmelada de prune


Mod de preparare:

Se pune faina intr-un vas de framantat, se adauga galbenusul, otetul, untura, uleiul, laptele, praful de copt si sare. Framantati bine aluatul si impatiti-l in 6 parti egale. Se intind foile de marimea tavii si se coc la foc potrivit. Intre timp se prepara crema de vanilie din lapte, faina, 1 ou, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca si se pun la fiert pana se ingroasa crema. Se amesteca bine ca sa nu se formeze cocoloase. Se asaza o foaie de copt pe platou, se unge cu marmelada si se pune cea de-a doua foaie, pe care o ungeti cu crema. Se continua tot asa, alternand umpluturile, unul de marmelada, unul de crema. Deasupra si de imprejur se acopera tortul cu crema si se orneaza cu frisca, marmelada si felii de lamaie.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu marmelada si crema

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...