Tort cu mousse de lamaie


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort cu mousse de lamaie


Tort cu mousse de lamaie

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1494 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat negresa:
5 oua
200 gr zahar
200 ml ulei
1/cana de apa
250 gr faina
1 plic praf de copt
2 linguri cacao

Pentru mousse de lamaie :
500 ml frisca lichida
5 galbenusuri
3 albusuri
300 gr zahar pudra
1-2 cesti zeama de lamaie strecurata
1 lingura rasa coaja de lamaie
2 plicuri gelatina (20 gr)


Mod de preparare:

Blatul de negresa: se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca cu zaharul, apoi se pune uleiul pana se formeaza ca o maioneza dulce. Se adauga apoi apa, compozitia va deveni usor lichida, dar nu va alarmati. Dupa ce ati pus apa se mai mixeaza circa 2 minute . Intru-un castron se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se adauga la compozitia de galbenusuri putin cate putin si se mesteca cu o lingura de jos in sus. Separat se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga in compozitie mestecand tot cu lingura. Se unge o tava (rotunda, patrata, dreptunghiulara, etc) cu un pic de unt si se tapeteaza cu faina. Se toarna aluatul in ea si se da la cuptor la foc moderat. Se scoate cand scobitoarea iese curata. Se lasa la racit.
Mousse de lamaie: se spumeaza galbenusurile cu zahar pana se topeste, iar compozitia se albeste si se umfla. Se adauga zeama de lamaie (acum fiecare pune cat de acra vrea sa fie crema), cate putin nu toata o data si coaja de lamaie. Albusurile le batem bine pana sta bat, frisca la fel. Se amesteca galbenusurile cu frisca, apoi punem si albusurile. Mestecam cu o lingura cu miscari usoare de jos in sus. La sfarsit punem gelatina inmuiata in 1 lingura de apa si topita. Se taie blatul in 2 sau 3 parti. Se adauga blatul si se insiropeaza cu lichior de lamaie (in cazul in care dam si la copii punem sirop de lamaie), crema, blat+sirop, crema, blat. Se da la frigider o noapte. Se orneaza dupa preferinta cu alune macinate sau dupa imaginatia fiecaruia.



0
Comentarii si intrebari la: Tort cu mousse de lamaie

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...