Tort de ciocolata


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort de ciocolata


Tort de ciocolata

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1904 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
5 oua
5 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingura cacao
un praf de sare
5 linguri ulei
esenta rom, vanilie, lamaie

Pentru crema:
500 ml frisca hulala
3 ciocolate amarui(eu am pusprimola)
esente

Pentru sirop:
1 cana apa
1/2 cana zahar


Mod de preparare:

Blatul: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, apoi se adauga cate putin zaharul, pana se incorporeaza tot. Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Se adauga uleiul, esentele si se amesteca bine. Se adauga faina cernuta cu cacaoa. Se amesteca cu o lingura de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort si se pune compozitia in ea. Se da la cuptor pana se rumeneste usor. Se scoate si se lasa la racit.
Crema: se rupe ciocolata bucatele. Frisca se pune la fiert la foc mic intr-un vas cu fundul mai gros sa nu se afume. Se adauga ciocolata si se amesteca cu o lingura de lemn pana se topeste bine ciocolata. Se da la frigider pana se intareste. Cand este tare se bate cu mixerul pana se umfla si capata o textura de crema fina. Se adauga esentele. Se face un sirop care se lasa la racit. Se taie blatul in 3 parti. Se insiropeaza primul blat, se adauga crema, blat, crema, blat si crema. Se orneaza cu frisca colorata sau dupa imaginatia fiecaruia. 



0
Comentarii si intrebari la: Tort de ciocolata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...