Tort de ciocolata


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort de ciocolata


Tort de ciocolata

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: adriana


Reteta vizualizata de: 1048 ori

Vezi toate retetele bucatarului (203)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 6 portii

Pentru blat: 4 oua, 6 linguri de zahar, 3 linguri faina, 2 linguri cacao, 50 g ciocolata. Pentru crema: 500 ml smantana, 200 g ciocolata cu lapte, 200 g ciocolata amaruie, esenta de rom, 50 g unt. Pentru decor: 100 g ciocolata cu lapte, 50 g ciocolata amaruie, 100 g frisca.


Mod de preparare:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare, adaugam faina amestecata cu cacao, incorporam si ciocolata topita si racita, amestecam usor cu o lingura. Turnam compozitia in tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Pentru a prepara crema, punem intr-o cratita untul si smantana, apoi asezam vasul pe foc. Cand incepe sa fiarba dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucati, amestecam cu un tel pana se topeste, iar la final adaugam esenta de rom. Cand s-a racit se mixeaza pana se obtine o crema pufoasa. Blatul racit il taiem in 2. Asezam prima foaie, insiropam (eu am folosit compot de visine), crema si a 2 foaie insiropata. Pentru glazura, topim ciocolata impreuna cu frisca la microunde. Turnam glazura peste tort si dam la frigider dupa care decoram dupa plac.



0
Comentarii si intrebari la: Tort de ciocolata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...