Tort de clatite


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort de clatite


Tort de clatite

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: deyutzky


Reteta vizualizata de: 825 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru 4 portii

Pentru clatite (vor iesi mai multe decat este nevoie pt tort):
320 gr faina
2 oua
500 ml apa minerala
1 varf de cutit de sare
1 lingurita praf de copt
2 lingurite de cacao
1 lingurita esenta de rom
ulei pt prajit
Pentru crema:
2 plicuri praf de budinca de vanilie
700 ml lapte+10 linguri de lapte
2 plicuri zahar vanilat
4 lingurite de zahar tos
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru decor:
1 ciocolata cu lapte (100 gr)
cirese


Mod de preparare:

Intr-un vas mixam ouale cu sarea timp de cateva minute, dupa care adaugam esenta de rom. Faina o amestecam cu praful de copt si cele 2 lingurite de cacao. Incepem sa turnam faina in ploaie si apa minerala cate putin, alternandu-le pana terminam si apa si faina. In tot acest timp continuam sa mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana se incorporeaza tot. Punem o tigaie pe foc si o ungem cu ulei pe toata suprafata, adaugam un polonic din compozitia obtinuta si rumenim bine pe ambele parti. Cand toate foile de clatite sunt gata, le lasam deoparte si ne ocupam de crema. Crema: se prepara conform instructiunilor de pe plic. (eu am pus mai putin lapte) se pune laptele pe foc, iar intr-un vas separat amestecam continutul celor 2 plicuri de budinca cu 10 linguri de lapte, zaharul si esenta de vanilie. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere il dam deoparte de pe foc, adaugam compozitia obtinuta si amestecam incontinuu cu o lingura de lemn pana ce crema se ingroasa. Lasam crema putin la racit. Tapetam un vas cu folie alimentara (sau o tava daca aveti cu diametrul cat clatitele) si incepem sa asamblam tortul. Punem o clatita, adaugam un strat de crema si continuam asa pana terminam crema... Iar la urma trebuie sa terminam cu o clatita. La sfarsit ornam cu ciocolata topita si cirese. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Tort de clatite

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...