Tort de martipan


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort de martipan


Tort de martipan

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1550 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
60 gr faina
60 gr amidon
1 lingura cacao
1 plic praf de copt
1 lingura cafea solubila
4 oua
120 gr zahar tos
Pentru crema:
600 ml frisca
100 gr nuci macinate
1 cana gem de portocale
3 plicuri zahar vanilat
Pentru ornat:
100 gr migdale macinate
100 gr alune macinate
3 felii de portocala
coaja de la 1 portocala
1 lingurita nes
1 lingurita nuci tocate
1 lingurita cacao
1 lingura apa de trandafie
100 gr zahar pudra
3 linguri zahar tos
coaja de la 1 lamaie rasa


Mod de preparare:

Martipanul trebuie pregatit cu 12 ore inainte deoarece are nevoie sa fie lasat la rece. Se pregateste blatul astfel: se dizolva cafeaua in putina apa calda si o lasati sa se racoreasca. Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat spuma cu 3 linguri de apa rece, zahar si sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca pana se omogenizeaza. Separat, se amesteca faina, amidonul, cacaoa si praful de copt, se da amestecul prin sita si il puneti peste compozitia de oua, inglobandu-l incet. Se incinge cuptorul la 175 grade Celsius, se pune aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie cerata si se lasa la copt pentru cca 25 de minute. Dupa coacere, se scoate blatul din forma, indepartand hartia si se lasa sa se raceasca. Se pregateste crema astfel: se rasnesc nucile, se bat 500 ml de frisca impreuna cu 2 plicuri de zahar vanilat, iar apoi se adauga nucile rasnite. Se taie blatul in 2 locuri pe 3 nivele. Doua nivele se ung cu gem incalzit, iar pe nivelul interior se pune jumatate din compozitia de nuci si se asaza al doilea nivel. Pe al doilea nivel se pun restul de nuci, asezand deasupra cel de-al treilea nivel. Se bate restul de frisca si se acopera tortul cu aceasta. Se pregateste martipanul astfel: se pun cojile de portocala in apa fierbinte, indulcita, apoi le scoateti si le lasati sa se usuce. Se amesteca migdalele si alunele cu zahar pudra, coaja de la lamaie, apa de trandafiri framantand pana se obtine o masa omogena de martipan. Se da compozitia la rece 12 ore, iar aceasta se pune intre 2 foi de hartie si o modelati in asa fel incat sa acopere intreaga suprafata a tortului. Presati usor, iar restul de martipan se amesteca cu cacaoa si formati stelute pe care le puneti pe tort. Decorati totul, dupa cum doriti, cu stelute de aluat, felii de portocala sau nuci.



0
Comentarii si intrebari la: Tort de martipan

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...