Tort de rom


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort de rom


Tort de rom

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: tudora_tanase


Reteta vizualizata de: 1365 ori

Vezi toate retetele bucatarului (349)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
6 linguri zahar
6 linguri faina
6 oua
1/4 l rom
200gr marmelada caise
colorant alimentar rosu si verde
Pentru crema:
200 gr unt
50 gr cacao
4 linguri lapte
200 gr zahar
1 esenta de vanilie
Pentru decor:
frisca batuta
 


Mod de preparare:

Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul si se bate mai departe, se adauga galbenusurile, faina si se amesteca usor de sus in jos. Se pregateste o forma de tort cu diametru de 26 cm, se toarna compozitia si se da la cuptor. Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou. Se taie un capac de 2 cm grosime. Miezul scos se taie in patratele si se stropeste cu rom. De asemenea se stropesc cu rom si marginile si capacul din interior. 1/3 din miez se lasa galben, 1/3 se coloreaza verde, iar restul in rosu. Capacul si marginea se ung in interior cu marmelada. Se asaza patratelele verzi in tort si se ung cu crema de ciocolata sau cacao, apoi se pun patratelele galbene. Peste acestea se asaza restul de crema si apoi patratelele rosii. Se pune capacul si se preseaza usor, ca sa nu ramana goluri si se orneaza cu frisca.



0
Comentarii si intrebari la: Tort de rom

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...