Tort de spuma


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort de spuma


Tort de spuma

Rating   ( 0 voturi)

0 0

Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: mihaela21


Reteta vizualizata de: 1274 ori

Vezi toate retetele bucatarului (25)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mare

Ingrediente:

Pentru blat:
12 albusuri
560gr zahar
1 lingura otet

Pentru crema:
12 galbenusuri
300gr zahar pudra
2 pachete unt
5 lingurite ness


Mod de preparare:

Pentru blat: bati albusurile spuma tare impreuna cu zaharul timp de o ora; zaharul il adaugi treptat. La final adaugi otetul si torni compozitia intr-o tava imbracata cu hartie de copt. Coci, la foc mic, cu usa aragazului intredeschisa, timp de o ora. Blatul de albus trebuie sa aiba consistenta bezelei. 
Pentru crema: bati galbenusurile cu zaharul pe baie de aburi pana se ingroase. O dai deoparte, o lasi sa se raceasca, dupa care incorporezi untul moale batut spuma separat si nesul. Scoti blatul de albus, il tai in doua pe verticala, il umpli cu jumatate din crema, iar restul il ornezi dupa inspiratie.



0
Comentarii si intrebari la: Tort de spuma

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...