Tort diplomat cu piscoturi


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort diplomat cu piscoturi


Tort diplomat cu piscoturi

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: postolache.violeta


Reteta vizualizata de: 1518 ori

Vezi toate retetele bucatarului (333)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

1 pachet piscoturi, 8 oua, 250 gr zahar pudra, 500 ml frisca lichida, 5 plicuri gelatina, 1 pastaie vanilie, 2 compoturi din fructe exotice, bombonele pentru decor.


Mod de preparare:

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Punem vasul pe foc si mestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Sunt gata atunci cand, daca trecem lingura prin crema, se vede fundul cratitei. Lasam sa se raceasca si amestecam cu frisca batuta. Pastram cateva linguri de frisca pentru decor. Adaugam semintele din pastaia de vanilie si omogenizam. Scurgem bine fructele din compot de zeama si le punem peste crema. Gelatina o punem intr-un castronel, punem apa rece peste ea si lasam sa se hidrateze, apoi dam la microunde circa 20 secunde ca sa se dizolve. Punem gelatina peste crema si amestecam bine ca sa se repartizeze uniform in compozitie. Piscoturile le insiropam cu zeama de la compot. Luam o forma de tort cu margini detasabile si tapetam peretii cu piscoturile insiropate. Turnam crema si dam la frigider pentru cel putin cateva ore. Ideal ar fi sa il faceti seara si sa il lasati la frigider peste noapte. Frisca ramasa o repartizam uniform pe suprafata tortului si trasam linii cu ajutorul unui "pieptene" special pentru tort. Desfacem cu grija inelul din jurul tortului. Decoram cu bombonele si prindem tortul cu o funda colorata pentru a-i conferi un aspect elegant.



0
Comentarii si intrebari la: Tort diplomat cu piscoturi

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...