Tort diplomat


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort diplomat


Tort diplomat

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1899 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

un pachet piscoturi mari
5 oua
1 cana zahar
30 gr gelatina (adica 3 pliculete) de la Dr Oetker
fructe din compot: ananas, piersici, visine, etc
500 ml frisca hulala

Pentru ornat:
200 ml frisca
kiwi, piersici, ananas, visine din compot
1 esenta de lamaie


Mod de preparare:

Se pun la scurs fructele din compot. Dupa ce se scurg le taiem cubulete. Se bat ouale cu zaharul putin, apoi se pun pe baie de abur. Se mesteca continuu pana cand crema devine ca o smantana groasa. Se pune gelatina la inmuiat in 4-5 linguri de suc din compot. Frisca se bate bine, apoi se da la rece. Cand crema s-a legat, se da jos de pe foc. Se lasa putin la racit si cand este calduta, nu fierbinte, se amesteca cu gelatina. Frisca se scoate din frigider, se adauga esenta de lamaie si fructele taiate. Se adauga si crema si se omogenizeaza bine. Se tapeteaza o forma de tort sau orice tava cu o folie alimentara de plastic. Se pune un rand de piscoturi date prin sucul ramas de la compot, unul de crema, piscoturi, crema si ultimul rand piscoturi. Se da la rece cateva ore sau cine are rabdare pana a doua zi. Se scoate pe un platou si se orneaza cu frisca si fructe din compot. .



0
Comentarii si intrebari la: Tort diplomat

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...