Tort in forma de iepuras


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort in forma de iepuras


Tort in forma de iepuras

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: anaantonie


Reteta vizualizata de: 338 ori

Vezi toate retetele bucatarului (860)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat:
6 oua
6 linguri faina
6 linguri de zahar
2 linguri ulei
2 pliculete zahar vanilat
1 praf de copt
1 praf de sare
pentru crema:
600 g visine congelate
500 ml lapte
200 g zahar
200 g unt 80% grasime
50 g amidon alimentar
2 oua
1 esenta de vanilie
1 cana sirop caise
pentru decor:
ciocolata


Mod de preparare:

Bati albusurile spuma tare. Adaugi zaharul vanilat si zaharul si bati in continuare. Pui galbenusurile treptat, praful e copt, sarea, uleiul, faina. Torni compozitioa intr-o tava sub fotma de iepuras, sau daca nu aveti intr-o tava dreptunghiulara, urmand ca dupa ce se raceste sa taiati blatul in forma de iepuras. Tava se introduce la cuptor, la foc mic, aproximativ 20 minute. Pentru crema, bati albusul cu zaharul pana devine spuma tare. Adaugi galbenusurile, amidonul si esenta de vanilie. Torni compozitia in laptele care fierbe, amestecand pana cand crema se ingroasa. Lasi la racit si incorporezi untul. Pui visinele la scurs. Tai blatul in doua, insiropezi blatul cu sucul obtinut de la visinele decongelate amestecat cu cel de caise. Pui crema intre blaturi, iar deasupra firsca. Ornezi cu ciocolata pentru a crea ochii si gura iepurasului. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Tort in forma de iepuras

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort cu ciocolata si visine

Pentru blatul cu cacao, incingeti cuptorul la 200 grade celsius. Bateti cele trei oua cu trei...

Musuroi de cartita

Topim untul si il racim, dupa care il amestecam cu ouale. Adaugam pe rand zaharul, laptele,...

Cheesecake cu ciocolată si capsuni

Rupeti biscuitii cu cacao in bucati, dupa care macinati-i fin intr-un robot. Topiti untul si...

Tort diplomat 2

Pentru blat se bat albusurile spuma, se adauga zaharul ;i se bate pana se topeste. Se...

Tort cu branza

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...