Tort mousse de ciocolata in trei culori


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort mousse de ciocolata in trei culori


Tort mousse de ciocolata in trei culori

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: paulamadalina


Reteta vizualizata de: 1474 ori

Vezi toate retetele bucatarului (42)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 2 oua, 2 linguri ulei, 6 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 4 linguri cu varf alune macinate, 4 linguri faina. Pentru crema 1: 170 g ciocolata alba, 70 ml lapte rece, 1 lingura gelatina granulata, 170 ml frisca lichida. Pentru crema 2: 170 g ciocolata cu lapte, 70 ml lapte rece, 1 lingura gelatina granulata, 170 ml frisca lichida. Pentru crema 3: 170 g ciocolata neagra, 70 ml lapte rece, 1 lingura gelatina granulata, 170 ml frisca lichida. Pentru glazura: 200 g ciocolata neagra, 200 ml frisca lichida, 30 g miere.


Mod de preparare:

Pentru blat, albusurile se bat spuma cu mixerul adaugand zaharul treptat. Preincalzim cuptorul la 180 grade celsius. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albus si amestecam bine. Adaugam zaharul vanilat, apoi alunele si faina. Amestecam, turnam intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor cca 20 min. Cand este gata nu il scoatem din forma, il lasam sa se raceasca si turnam cremele peste el. Facem prima crema. Amestecam laptele cu gelatina intr-un ibric si lasam sa se umfle. Topim ciocolata la bain marie. Punem ibricul cu gelatina la foc foarte mic si o lasam sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Strecuram gelatina peste ciocolata topita si amestecam. Batem frisca si apoi o amestecam cu ciocolata. Turnam peste blat si apoi dam la frigider pana se intareste crema, aproximativ 30 minute. Cand crema s-a intarit facem crema 2 urmand acelasi procedeu. Se toarna peste crema 1 si se da iar la frigider pana se intareste. La fel procedam si cu crema 3 cand crema 2 s-a intarit. Dam iar la frigider pana se intareste si aceasta. Glazura: se pune frisca intr-o oala pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata maruntita amestecand bine pana aceasta se topeste. Se adauga mierea. Se pune tortul pe un gratar si se toarna glazura intr-un strat uniform peste tot si se baga in frigider pana se raceste.



0
Comentarii si intrebari la: Tort mousse de ciocolata in trei culori

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Tort simplu

Se separa ouale, se bate albusul spuma bine, se pune zaharul cu apa la foc mic pina se face...

Tort din clatite

Pentru clatite se amesteca toate ingrediente si se face o coca suficient de groasa pentru a...

Tort rotit

Se separa galbenusurile de albusuri, iar cele din urma se bat spuma cu zaharul. Se...

Rapsodie cu visine

Punem biscuitii din cutie si cei de belvita in robotul de bucatarie si ii maruntim. Punem la...

Tort cu rodie

Blat - galbenusurile le mixam cu apa calduta si zeama de la rodie (am stors semintele, cam...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...