Tort padurea neagra


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort Padurea Neagra


Tort Padurea Neagra

Rating   ( 2 voturi)

3 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: daniela-86


Reteta vizualizata de: 1351 ori

Vezi toate retetele bucatarului (498)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

Pentru blat: 200 g faina, 150 g zahar, 50 g cacao, 1 praf de copt, 400 ml lapte, 40 g ulei, esenta de rom. Pentru crema: 500 ml frisca, 700 g visine (din compot am folosit). Pentru decor: frisca, visine, ciocolata. 


Mod de preparare:

Amestecam faina cu ingredientele uscate, apoi adaugam treptat uleiul, laptele si esenta de rom si omogenizam bine. Obtinem o compozitia mai lichida decat un blat cu oua. Compozitia se toarna in tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor cca 45 min la foc mic spre mediu, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca foarte bine, dupa care il taie in doua. Pregatim umplutura. Mixam frisca bine. Scoatem samburi de la visine si le scurgem de zeama. Asezam prima foaie, o insiropam, intindem un strat de frisca, asezam visine deasupra, apoi le acoperim cu un alt strat de frisca si, la final, asezam deasupra ultima foaie de blat. Dam la rece, dupa care decoram cu frisca, visine si ciocolata rasa.



0
Comentarii si intrebari la: Tort Padurea Neagra

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...