Tort picant de ciocolata


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort picant de ciocolata


Tort picant de ciocolata

Rating   ( 1 voturi)

5 1

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: VeveritaPofticioasa


Reteta vizualizata de: 1324 ori

Vezi toate retetele bucatarului (82)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: International
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Cantitatile date sunt pentru mai multe portii

200g biscuiti Petit Beurre, 100g unt, 25g unt de arahide, 2 linguri zahar, 2 lingurite ness, 300g ciocolata neagra, 250ml frisca lichida, 2 plicuri gelatina, 250g frisca batuta, 50g visine din visinata si 2 linguri visinata (se poate inlocui cu coniac sau rom), coaja de la o portocala, 2 linguri miere, 1 lingurita piper rosu.


Mod de preparare:

Topiti untul si untul de arahide, apoi amestecati-l cu biscuitii sfaramitati, nessul si zaharul. Intindeti uniform pe fundul unei tavi rotunde de tort, cu pereti detasabili. Razuiti coaja portocalei si puneti-o la fiert cu putina apa si 2 linguri de miere; tineti-o pe foc pana se ingroasa siropul. Adaugati visinele si piperul rosu macinat. Inmuiati gelatina intr-un pahat cu apa timp de 10 minute, apoi incalziti cam 30 de secunde la microunde. Puneti frisca lichida si ciocolata pe foc pana se topeste toata ciocolata. Adaugati visinele, coaja de portocala si gelatina. Lasati sa se raceasca, apoi adaugati frisca si mixati bine. Turnati peste blat si dati la frigider cel putin 2-3 ore. Pofta buna!



0
Comentarii si intrebari la: Tort picant de ciocolata

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...