Tort racoros cu cirese


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort racoros cu cirese


Tort racoros cu cirese

Rating   ( 0 voturi)

0 0

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: LALY


Reteta vizualizata de: 1617 ori

Vezi toate retetele bucatarului (187)

Intreaba bucatarul
Specific reteta: Romania
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

Pentru blat:
8 oua
8 linguri de zahar
8 linguri faina
un praf de sare

Pentru crema:
300 gr smantana grasa
100 gr zahar pudra
1 esenta lamaie sau ce aroma va place
300 gr cirese

Pentru sirop:
250 ml apa
200 gr zahar
1 esenta lamaie

Pentru decor:
300 gr frisca
300 gr cirese
100 gr alune nesarate
1 plic gelatina rosie


Mod de preparare:

Se freaca galbenusurile cu zaharul. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se adauga in prima compozitie. Se incorporeaza faina cu grija, mestecand de jos in sus. Se toarna aluatul intr-o forma de tort unsa si tapetata. Se introduce la cuptor pentru 30 minute, dupa care se lasa la racit. Se bate smantana cu zaharul pudra si cu esenta de lamaie. Se spala ciresele, li se scot samburii si se lasa la scurs. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu siropul facut din apa, zahar si esenta. Se toarna crema de smantana, se pun ciresele fara samburi. Se adauga a doua parte de blat insiropata. Se imbraca tortul in frisca, marginile se tapeteaza cu alune pisate si deasupra se fac cu poshul floricele din frisca. Se pun 300 gr cirese curatate de samburi si peste ele se aduga gelatina rosie preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. 



0
Comentarii si intrebari la: Tort racoros cu cirese

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...