Tort tiramisu


Home » Retete-culinare » Torturi » Tort Tiramisu


Tort Tiramisu

Rating   ( 2 voturi)

5 2

click pentru marirea imaginii.


Voteaza reteta culinara  

Reteta trimisa de: deyutzky


Reteta vizualizata de: 2195 ori

Vezi toate retetele bucatarului (52)

Intreaba bucatarul
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente:

300 ml cafea pregatita
5 galbenusuri
4 albusuri
200 gr zahar pudra
2 cutii de mascarpone de 250 gr
2 lingurite esenta de rom
1 lingurita esenta de vanilie
1 pachet mare de piscoturi
cacao pentru decor


Mod de preparare:

In primul rand se pregateste cafeaua si se lasa la racit dupa care ne apucam de crema. Zaharul il batem bine bine cu galbenusurile. Se adauga mascarpone care trebuie sa fie rece (se tine la frigider cat timp se bat galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga la compozitie) si se amesteca bine. Adaugam esentele de rom+vanilie si la sfarsit albusurile batute spuma (eu am pus doar spuma ) si amestecam de data aceasta cu o lingura. O parte din piscoturi le taiem la capete pt a putea sta in picioare si tapetam peretii tavei (cu peretii detasabili) cu piscoturile taiate(aceste piscoturi nu se dau prin cafea). Restul piscoturilor le inmuiem rapid prin cafea, adaugam un prim strat de picoturi apoi un strat de crema, inca un strat de piscoturi si terminam cu inca un strat de crema. Deasupra acoperim cu cacao si dam la frigider pt cateva ore.



0
Comentarii si intrebari la: Tort Tiramisu

Nu exista comentarii la acest articol!

Adaugati un comentariu!




Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Tort de morcovi

Ouale si zaharul se mixeaza, se adauga esenta de vanilie, nucsoara, scortisoara si uleiul. Se...

Tort cu crema de zahar ars

Mai intai am pregatit crema de zahar ars. Am fiert laptele si l-am lasat sa se raceasca...

Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Tort amandina

Mai intai am pregatit blatul: albusurile le-am batut spuma impreuna cu un praf de sare,...

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...