Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului admin



Pizzete

Pizzetele sunt niste pizza rotunde mai mici (cu diametrul cam de 15 cm), care se prepara dupa...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Tarta sarata cu spanac si branza Camembert

Foietajul se intinde cu sucitorul, apoi se aseaza in tava rotunda pentru tarta, unsa in...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Somon cu sos de iaurt si frigarui de creveti

Somonul, daca este bucata intreaga (ca in poze), se cresteaza cu un cutit bine ascutit pe partea...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de admin

Salata cu oua de prepelita si sos de mustar

Incepem cu prepararea deliciosului sos. Se pune smantana intr-un castron, se adauga zeama de...

Retete-culinare » Salate

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Cupcakes de ciocolata cu crema de Mascarpone si Nutella

Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Bezeaua, cunoscuta si ca meringue este un desert de baza, ce poate fi consumat ca atare sau se...

Articole-si-sfaturi » Sfaturi in bucatarie

3 comentarii
trimisa de admin

Levantica

LEVANTICA (Lavandula Angustifolia) face parte din familia mentei si este originara din...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Busuioc

BUSUIOCUL (Ocimum basilicum) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae) si este originar...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Cimbru

CIMBRUL DE CULTURA (Thymus vulgaris) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae) si...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Chimen

CHIMENUL (Carum Carvi) face parte din familia margaretei (Asteraceae) si este originar din...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Coriandru

CORIANDRUL (Coriandrum sativum) face parte din familia morcovului (Apiaceae) si este...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Creson

CRESONUL (Lepidium Sativum) face parte din familia mustarului si este originar din Asia....

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Dafin

DAFINUL (Laurus Nobilis) face parte din familia dafinului (Lauraceae) si este o planta...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Hrean

HREANUL (Armoracia Rusticana) face parte din familia mustarului (Brassicaceae) si in...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Izma

Izma (Mentha x piperita) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae) si este un hibrid...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Leustean

LEUSTEANUL (Levisticum Officinale) face parte din familia patrunjelului (Apiaceae) si este...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Marar

MARARUL (Anethum Graveolens) face parte din familia morcovului (apiaceae), este originar...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Oregano

OREGANO (Origanum vulgare) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae). Este originar din...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Patrunjel

PATRUNJELUL (Petroselinum crispum) face parte din familia morcovului (Apiaceae) si este...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Rozmarin

ROZMARINUL (Rosmarinus officinalis) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae) si este...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Rucola

RUCOLA (Eruca Sativa) face parte din familia mustarului (Brassicaceae) si este originara...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Sofran

SOFRANUL (Crocus Sativus) face parte din familia irisului (Iridaceae). Este cea mai scump...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Usturoi

USTUROIUL (Allium Sativum) face parte din familia cepei (Alliaceae) si provine din Asia...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Tarhon

TARHONUL (Artemisia Dracunculus) face parte din familia margaretei (Asteraceae) si este...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Telina

TELINA (Apium Graveolens) face parte din familia morcovului (apiaceae), este originara...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Bruschette cu rosii si mozzarella

Mozzarella se rupe bucati mai mici care se pune pe cele 6 felii de paine. Deasupra se pun...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Rulouri din piept de pui la cuptor

Intr-un castron se face o marinata din zeama de lamaie, coaja de lamaie, prazul taiat rondele...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Tocana de iepure

Punem la incins o tigaie sau un vas incapator (care poate merge si in cuptor) in care am adaugat...

Retete-culinare » Retete cu vanat

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Risotto (reteta de baza)

Prepararea unui Risotto ca la carte nu este dificila daca respectati cateva reguli de baza. In...

Retete-culinare » Garnituri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Risotto cu ciuperci

Pregatiti risotto dupa reteta de baza pe care o gasiti aici. In ultimele etape de pregatire a...

Retete-culinare » Retete cu legume

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Banane prajite

Din faina, lapte si ou pregatiti un aluat ca pentru clatite. Compozitia trebuie sa iasa ma...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Paste cremoase cu rosii, busuioc si creveti

Toate ingredientele trebuie pregatite inainte de a incepe prepararea propriu-zisa. Se pun...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Salata cu ceapa, branza si nuci

Ceapa taiata felii se marineaza cateva minute in putin otet de vin. Pe un platou se asaza salata...

Retete-culinare » Salate

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Muschiulet de porc afumat in casa

Am frecat bine muschiuletii cu sare de mare, apoi i-am lasat putin sa se odihneasca. Intre timp...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Supa crema de dovleac

Intr-o cratita se topeste untul, se adauga ceapa si usturoiul si, pe foc mic, se calesc 5...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Curry de pui

Pasta de curry se face astfel: cuisoarele, semintele de coriandru si piperul boabe se prajesc...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Cocosel picant la cuptor

Este recomandat sa faceti aceasta reteta intr-un vas de fonta, insa puteti folosi si un alt vas...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Pui la cuptor cu rosii cherry, busuioc si ardei iute

Intr-un castron se amesteca ciocanelele cu rosiile, ardeiul iute, cateii de usturoi usor...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Bruschette cu rosii, branza si mazare

Feliile de paine se prajesc in cuptor pana se rumenesc usor, apoi se freaca putin cu un catel de...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Piure cu mustar, boia dulce si curcuma

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare, iar cand sunt fierti bine se scurg de apa si se pun...

Retete-culinare » Garnituri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Salvia

SALVIA (Salvia Officinalis) face parte din familia labiatelor (Lamiaceae) si...

Articole-si-sfaturi » Plante aromatice

0 comentarii
trimisa de admin

Sandwich mediteranean

Rosiile si branza Provolone se taie felii subtiri. Pe fiecare felie de paine se pun cateva...

Retete-culinare » Sandwichuri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Tarta fina cu branza Camembert

Aluatul fraged se prepara cu aceleasi cantitati ca in reteta Aluat fraged fara zahar . Dupa ce...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Aluat fraged fara zahar

Se pune intr-un castron faina, se adauga smantana si untul inmuiat, un praf de sare. Daca...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Supa crema de telina cu salvie

Telina, ceapa si usturoiul se curata. Telina se taie felii groase de 0,5 cm, care la randul lor...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Cum sa pastrati prospetimea verdeturilor congelate

Ierburile aromatice fac minuni in bucatarie!! O mana de verdeturi ofera culoare si gust chiar si...

Articole-si-sfaturi » Sfaturi in bucatarie

0 comentarii
trimisa de admin

Pastele si secretele prepararii lor

  Cui nu ii plac pastele? Cine nu a mancat macar odata in viata o farfurie aburinda de...

Articole-si-sfaturi » Sfaturi in bucatarie

0 comentarii
trimisa de admin

Castraveti murati in saramura

Indiferent de marimea borcanelor in care murati castravetii, regula este ca la 1 litru de apa sa...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de admin

Tagliatelle cu crema de rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare, clocotinda (aflati secretele prepararii pastelor de...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Paste cu crema de ciuperci si bacon dulce

Primul pas consta in pregatirea baconului dulce. Il tocati in fasii si il puneti la prajit...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Coquelet dulce si picant

Prajim semintele de chimen si coriandru. Tocam usturoiul si ardeiul iute, apoi le punem impreuna...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Coquelet la cuptor cu unt si ierburi

Pentru inceput, incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Stergeti cocoseii in interior si...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Piure de cartofi cu sfecla rosie

Pregatim piureul de cartofi dupa urmatoarea reteta de baza: fierbem cartofii in apa sarata, iar...

Retete-culinare » Garnituri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Cartofi taranesti altfel

Aceasta este o reteta de cartofi taranesti mai altfel. Ingredientele sunt aceleasi ca pentru...

Retete-culinare » Garnituri

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Reteta simpla de ciuperci la cuptor

Pentru a prepara aceasta reteta simpla de ciuperci la cuptor, va recomand sa folositi farfurii...

Retete-culinare » Retete cu legume

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Muschiulet de miel marinat in sos de mustar

Inainte de a incepe prepararea muschiuletului de miel, pregatiti morcovii dupa urmatoarea...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Sorbet de lamaie

Sorbetul este un desert racoros de vara, o inghetata, care are la baza sirop combinat cu suc de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Fructe sote

Taiati fructele pe jumatate, scoatetei-le samburii si sotati-le intr-o tigaie cu unt incins....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Pere cu sos din fructe de padure

Dintre toate fructele, perele sunt cele mai potrivite pentru gatit (tratament termic). Prin...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Portocale cu ghimbir

Acest preparat este o salata-desert, rapida, revigoranta si foarte sanatoase, date fiind...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Rondele de mar in aluat

Separati cele doua oua si preparati un aluat ca cel pentru clatite, astfel: amestecati faina cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Mousse de ciocolata

Topiti ciocolata pe baie de aburi si, cand devine lichida, lasati-o deasupra aburilor pentru a...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Salata curcubeu

Aceasta salata este o explozie de culori si...sanatatea, fiind plina de vitamine si alti...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Omleta cu spanac si parmezan

Curatati si spalati spanacul. Puneti-l la fiert in apa clocotinda cu sare pentru 8-10 minute....

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de admin

Gnocchi din cartofi

Pentru a prepara gnocchi din cartofi este important sa folositi cartofi speciali pentru fiert....

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de admin

Sos cu masline negre

Decojiti oul fiert tare, taiati-l in jumatate si scoateti galbenusul pe care il puneti intr-un...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Sos Bechamel

Se topeste untul intr-o cratita peste caldura medie. Cerneti faina peste unt. Turnati tot...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Ciorba din maruntaie de miel

Maruntaiele de miel se curata de pielite si se pun la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute....

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de fasole verde cu crutoane

Taiati capetele pastailor de fasole, apoi taiati fiecare pastaie in jumatate. Spalati pastaile...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de linte aromata cu ierburi

Se stie ca lintea, o ruda apropiata a fasolei, este o importanta sursa de proteine, fier si...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Rosii umplute cu ton si maioneza

Incepeti prepararea acestei retete prin a spala rosiile. Taiati capace rosiilor, apoi scobiti-le...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de fasole fava si Pecorino

Desfaceti pastaile de fasole fava si puneti boabele intr-un vas adanc. Taiati branza Pecorino in...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de varza cu ceapa

Va prezint o salata simpla, dietetica, insa foarte gustoasa. Iata cum se prepara! Se taie varza...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Vinaigrette, dressing pentru salata

Puneti otetul intr-un bol si dizolvati sarea in el. Adaugati uleiul si piperul. Cu ajutorul unui...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de creveti si fasole rosie

Spalati si uscati vegetalele pe care le veti folosi la prepararea salatei. Desprindeti cateva...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Salata cu grau spelta

Sunt deja cunoscute beneficiile si gustul foarte bun ale graului spelta, de aceea va propun o...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de admin

Gogosi italiene

Denumite Bomboloni in limba italiana, aceste gogosi reprezinta un desert foarte popular in zona...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Trufe de ciocolata

Intr-o craticioara, frecati untul crema cu zaharul pudra, apoi adaugati galbenusurile de ou....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Mousse de mascarpone cu capsuni

Dizolvati gelatina in putina apa fierbinte, apoi adaugati jumatate in lichiorul de capsuni si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Mousse de ricotta cu sos de prune

Dupa cum v-ati dat seama, va incant din nou cu un minunat desert italian. Mousse de ricotta cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Tarta cu fructe de padure

Pentru a prepara aceasta delicioasa tarta cu fructe de padure incepeti prin a separa ouale....

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de admin

Prajitura cu faina de castane

Prajitura cu faina de castane este o specialitate italiana, originara din zona Toscanei....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Placinta cu fragi

Placinta cu fragi sau Crostata di fragoline, cum o numesc italienii, este un desert specific...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de fructe cu sampanie

Marul si piersicile se curata de coaja, apoi te taie cubulete. Kiwi se curata de coaja si se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de fructe de iarna

Pentru a prepara salata de fructe, se curata de coaja portocalele, mandarinele si kiwi, se taie...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Crema de zahar ars

Pentru a prepara crema de zahar ars se pun 150 de grame de zahar impreuna cu 50 ml de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Orez cu lapte

Orezul se tine in apa rece 15-20 de minute, apoi se pune la fiert in lapte clocotit cu putina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Taitei cu lapte

Laptele se pune la fiert intr-o craticioara impreuna cu un praf de sare. Se pune zahar dupa gust...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Rulada cu branza si stafide

Aluatul pentru rulada cu branza si stafide se prepara din faina, jumatate din cantitatea de unt,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Taitei dulci cu nuci

Se prepara taiteii de casa ca in reteta de Aluat pentru taitei, doar ca se pun cantitati duble...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Tarta cu capsuni

Pentru tarta cu capsuni, se pregateste o foaie de aluat dintr-un amestec de 2 cani de faina,1...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Prajitura delicioasa cu piersici

Blatul se prepara astfel: se bat albusurile spuma tare, apoi se incorporeaza treptat faina,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Papanasi cu smantana si dulceata

Branza zdrobita cu furculita se amesteca cu faina si grisul, se adauga ouale intregi si sarea,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de admin

Rosii umplute

Se taie capacul de la rosii si se golesc de miez cu grija pentru a nu se sparge. Se lasa cu gura...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de admin

Ardei umpluti cu branza

Se freaca untul cu o lingura pana devine spuma. Se rade telemeaua pe razatoarea mica, se...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de admin

Salata de rosii cu mozzarela

Rosiile cherry se taie jumatati, iar rosiile normale se taie bucatele. Se sareaza si se lasa 5...

Retete-culinare » Salate

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Cartofi la cuptor cu bacon si ierburi

Incingeti cuptorul. Spalati cartofii cu tot cu coaja si stergeti-i cu un prosop de...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

reteta testata
0 comentarii
trimisa de admin

Bucatini all amatriciana

Aceasta este una dintre cele mai cunoscute retete de paste, asta datorita sosului Amatriciana, o...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de admin

Sandwich cu mozzarella prajit

Dupa cum ati ghicit, aceste sandwichuri cu mozzarella prajite provin din minunata bucatarie...

Retete-culinare » Sandwichuri

0 comentarii
trimisa de admin

Placinta cu spanac, bacon si parmezan

Aceasta placinta, asa cum o numim noi, face parte din categoria painilor umplute, asa cum le...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de admin



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...