Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului alinam



Tocanita de hribi

Inainte de a ne apuca de prepararea efectiva a mancarii, trebuie sa curatam hribii. Nu va...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa de ceapa

Ceapa se curata si se toaca pestisori. Intr-o oala incapatoare puneti ceapa la calit in ulei...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata de andive si sos de mustar

Incepeti prepararea salatei prin a curata andivele de foile de deasupra. Treceti andivele...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Ciuperci umplute cu carne

Alegeti ciuperci mari si proaspete pe care le curatati de pielita exterioara. Indepartati...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Paste delicioase la cuptor

Ceapa taiata marunt, morcovul ras si ardeiul capia taiat cubulete se pun toate la calit intr-o...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de alinam

Pilaf de berbec

Carnea bine spalata, se taie, se prajeste si se fierbe o ora cu apa si sare. Separat se soteaza...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de alinam

Tocana de berbec

Carnea se taie bucati egale si se soteaza cu unt, apoi se pune faina, bulionul, vinul, mujdeiul...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de alinam

Berbec cu varza dulce

Varza se taie bucati si se pune intr-o tava adanca cu sare, piper, ardei si cartofii taiati....

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa din carne de miel cu spanac si mazare

Carnea se taie bucati egale, se soteaza cu ulei si cu tot zarzavatul taiat feliute, in afara de...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors taranesc din carne de miel

Carnea se taie bucati egale, se taie si se pune la fiert. Se spumeaza si pe parcurs se pune...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa de iepure de casa

Carnea se taie bucati si se fierbe cu zarzavatul ,foaia de dafin si sare, cca 30min. Se...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa cu masline verzi

Se taie bucati egale: spinarea si pulpele, iar din restul se face sosul. Se dau prin faina, se...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa cu castane

Se asaza iepurele in tava cu grasime, sare si se da la cuptor incins cca 30-40 min. Cand este...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa gatit frantuzeste

Iepurele se taie in bucati, se soteaza su unt, apoi se adauga 3/4 litru supa din oasele de...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa cu mazare

Iepurele se taie bucati egale, se prajeste putin in ulei dupa ce au fost date prin faina. Cand...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa cu gutui

Iepurele se frige la cutpor in tava. Separat se curata gutuile, se scobesc in mijloc, se...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa in frigarui

Se taie carnea in bucati, in marimi egale si se infige pe frigaruie intercalata: o bucata carne,...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Iepure de casa florentin

Se taie iepurele bucati, se asaza in cratita cu 100gr margarina; costita se firge pe plita, in...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Curcan de gutui

Carnea se taie bucati, se sareaza si se inabusa in 60gr ulei. Se scoate apoi carnea si in sosul...

Retete-culinare » Retete cu carne de curcan

0 comentarii
trimisa de alinam

Curcan la frigare

Curcanul se spala bine, se usuca cu un servet, se da sare si piper alb si se infige pe o frigare...

Retete-culinare » Retete cu carne de curcan

0 comentarii
trimisa de alinam

Gaina in aluat

Gaina se taie in 12 bucati egale, se curata, se soteaza cu ceapa tocata, pieptul si ciupercile...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de alinam

Gutui cu carne de gaina

Carnea se taie bucati egale, se soteaza in unt, se fierbe 45 minute cu un litru apa si sare. Pe...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de alinam

Gutui cu galuste

Carnea se taie in 12 bucati egale, se soteaza cu ceapa tocata, se fierbe cca 35 minute cu 1/2...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de alinam

Rasol de gaina

Gaina se spala bine si se pune la fiert cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza, se...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de alinam

Pui impanat

Se spala puiul si se sterge. Sunca si limba se taie julien mare. Se impaneaza pieptul puiului cu...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa din carne de gasca afumata

Gasca se taie bucati mari si se fierbe in apa. Pe parcurs se taie gogosarii, ceapa si prazul...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa din carne de gasca cu ciuperci si sparanghel

Se pune carnea la fiert cu apa si sare, apoi se spumeaza. Cand carnea a fiert, se pune si o...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors din carne de gasca

Se spala carnea si se pune la fiert cu apa si sare. Se spumeaza si dupa 75 de minute de adauga...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors de berbec cu bureti

Carnea se taie bucati egale, se opareste si se pune la fiert cca 2 ore. Pe parcurs se pun merele...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa de berbec cu mazare si arpacas

Carnea bine spalata se pune la fiert, se spumeaza bine, pe parcurs se adauga zarzavatul taiat...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa de berbec cu gaina

Carnea se spala, se taie bucati egale, se soteaza in ulei cu ceapa tocata si cu faina si se pune...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Supa de berbec cu fasole boabe

Se taie carnea in 12 bucati egale, se spala, se opareste si se pune sa fiarba cu fasole, care a...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de alinam

Garf de porc la cuptor cu legume

Garful intreg se frige inabusit la cuptor cu 50gr ulei, sare, piper, cimbru si putina apa, timp...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de alinam

Varza rosie cu costita afumata si mere

Varza se taie fideluta, se da sare, se lasa o ora, apoi se spala si se stoarce bine. Costita se...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de alinam

Varza rosie cu ciuperci si carnati

Varza se taie fideluta, se la sare, iar dupa o ora se spala si se stoare. Se soteaza cu costita...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de alinam

Varza cu taitei de casa si slanina afumata

Slanina se taie julien si se pune intr-o cratita la foc. Cand incepe sa se rumeasca se pun varza...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de alinam

Varza cu costita afumata, inabusita

Se scoate cotorul de la varza, se opareste si cand s-a racit se fac din foi verzisoare mici, de...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de alinam

Pui si ciuperci in casolete

Puiul si ciupercile se fierb 20 de minute in apa cu sare si ceapa. Se face un sos alb din zeama...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de alinam

Ficat de vitel, sparanghel si foietaj in casolete

Ficatul se taie felii si se soteaza in unt cu ceapa toaca, sare, piper, apoi faina si un pahar...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de alinam

Limba afumata, cabanosi si ciuperci in casolete

Ceapa tocata se soteaza in ulei, apoi se adauga castraveciorii tocati, faina, vinul, sarea,...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de alinam

Carne vanat si bureti in casolete

Carnea se inabusa intr-un vas cu capac cu ulei, ceapa, zarzavat, sare, piper, cimbru si putina...

Retete-culinare » Retete cu vanat

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete turcesti de berbec

Se fierbe carnea de berbec cu zarzavatul, 30gr ulei, vin si sare. Cand zeama a scazut, se pune...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete cu ciuperci si pui de balta

Puii de balta si ciupercile se pun intr-un vas si se inabusa 10 min cu 60gr unt si usturoi...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete cu ciuperci si ton

Ciupercile se spala, se taie feliute si se soteaza in unt cu ceapa tocata, apoi se pun faina,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete de limba si ciuperci

Se face un sos gros din unt, faina si lapte, apoi se amesteca cu limba taiata marunt, sare,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete de oua si file de ansoa

Se fierb 7 oua timp de 10 minute. Acestea se toaca marunt si se amesteca cu un sos alb facut din...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete de pui cu garnitura de pilaf

Se fierb 6 oua timp de 10 minute, apoi se taie marunt, la fel si carnea de pui. Se amesteca cu...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Crochete de raci

Se face un sos din 60gr unt cu faina, supa, coniac, sare si un praf de ardei iute. Cand sosul...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Oua fierte japoneze cu pilaf de scoici

Ouale se fierb 5-6 minute, iar dupa ce au stat in apa rece se curata de coaja. Se face un pilaf...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta cu ceapa

Ceapa se taie in doua, apoi se feliaza subtire si se soteaza cu 80gr unt, chimen, piper si sare....

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta cu costita

Rosiile se curata, se storc, se taie bucati si se soteaza cu costita taiata julien, 60gr unt,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta milaneza cu garnitura de pilaf

Se face un pilaf din orez, supa si 60gr unt. Rosiile se curata, se taie si se soteaza in 30 gr...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta cu sote de rinichi

Rinchii se taie in doua, se curata, se spala bine si se taie felii subtiri. Se soteaza cu 60gr...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta aromata, cu garnitura de ficat

Ficatul se pune intr-un vas cu capac si se inabuse cu 60gr unt, sare, piper, mirodeniile si 3...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta cu sparanghel si napi

Se fierbe sparanghelul taiat bucati de 3 cm impreuna cu napii taiati cuburi mici. Dupa ce a...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Omleta cu salata verde, costita si ceapa

Salata se spala bine si se pune la fiert 6 minute, in apa clocotita cu sare. Se scurge de apa si...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Oua umplute cu carne de porc si budinca de cartofi

Ouale se fierb 10 minute, se scot cojile, se taie in doua si se scot galbenusurile. Carnea se...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Oua umplute cu sos de raci

Se face un sos alb din unt, faina, supa, boia iute, sare si smantana, care se fierbe la foc mic....

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Oua umplute cu friptura de miel

Carnea de miel se frige cu ulei, ceapa si usturoi. Se scot si din zeama se face un sos cu faina,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata ardeleneasca

Orezul se fierbe 25 de min, se strecoara si se trece prin apa rece. Anghinarele, rosiile...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata de bureti

Buretii se spala bine si se fiert 15 min in apa cu otet, sare, piper si dafin, apoi se dau la...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata de legume cu fazan

Pulpa de fazan se taie julien si se amesteca cu napii fierti, taiati julien, si cu 3 linguri de...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata legumicultorului

Cartofii si napii se feliaza pe rotund, ciupercile se toaca felii, apoi se fierb. Nucile se taie...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata de napi

Napii se curata si se fiert cca 5 min in apa cu sare, apoi se taie felii grosute. Se face o...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata de praz cu verdeata

Prazul se curata, se taie bucati de cca 5 cm si se fierbe 10-12 minute in apa clocotita cu sare....

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata siciliana

Andivele, anghinarele, limba si svaiterul se taie julien. Telina se da prin razatoare. Legumele...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata tartara cu legume

Castravetii se curata, se taie in cate 5 bucatele si se scobesc la un capat. Se prepara salata...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata de vara cu legume

Toate legumele se fierb impreuna, in afara de fasole care se fierbe separat si rosiile care...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata dobrogeana cu miel

Carnea de miel fripta se taie felii egale. Cartofii si morcovii se fierb si se taie julien,...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Salata sibiana

Cartofii si buretii se fierb si se taie felii. Crenvurstii si castravetele se taie rondele....

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos bernez

Se pune pe aragaz, intr-un vas, o lingura otet, 2 linguri apa si piper pisat, apoi se fierbe...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos carpatin

Costita, ceapa, ciupercile si ardeii se taie julien si se soteaza cu unt, sare si piper. Se...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos Edinbourgh

Sosul se fierbe doua minute cu zeama de peste, apoi se pune pasta de ansoa, mustarul dizolvat in...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos indian

Costita se taie si se soteaza in unt cu ceapa tocata, apoi se pune marul taiat bucati cu coaja,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos napoletan

Buretii fierti si fileul se taie julien si se fierb cu sosul alb 2 minute. Se drege cu...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos Solferino

Pesmetul si untul se rumenesc si se sting cu zeama de lamaie si esenta de carne. Se adauga sare,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos alb suprem de pasare

Se face un rantas alb din unt si faina si se stinge cu supa, zeama de ciuperci cu vegeta. Se...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos tirolez

Prazul, zarzavatul si marul curat se taie julien, scurt si se soteaza in unt, apoi se fierbe 1-2...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos elvetian

Fileul si ficatul se taie si se soteaza in unt, apoi se toaca marunt si se fierbe 10 min cu supa...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos piperat

Ceapa si zarzavatul taiate se prajesc in unt cu faina, apoi se pun cu supa, se adauga bulionul,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos Frascati

Se prepara maioneza din ulei, galbenusuri, sare si piper. Creierul se curata de pielita si se...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos Gribiche

Mustarul, 3 oua fierte si tocate, galbenusul crud, verdeata (ceapa si mararul) tocate,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos Worcester

Se pun intr-un vas sa fiarba vinul, ardeiul uscat si tocat, boiaua si enibaharul, piperul,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos de menta vrancean

Apa calduta, sarea, zaharul, otetul, vegeta si menta se amesteca bine. Se lasa la macerat cateva...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos ravigotte

Se prepara maioneza din ulei, galbenusurile si sare, apoi se amesteca cu mustarul sardelele...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos transilvanean

Ceapa bine tocata se soteaza in ulei, apoi se pune boiaua si se fierbe 2 minute cu o lingura de...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos de rosii madrilen

Rosiile se storc, se pun intr-o cratita pe plita cu sare, zahar, cimbru si usturoi. Se fierb,...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos San Remo

Coaja de la lamie si de la portocala se rade, apoi se fierbe cu 1/2 ceapa tocata. Dupa ce fierb...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos sarbesc

Ardeiul si prazul se curata, se taie marunt si se soteaza in ulei si sare. Se face maioneza din...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Sos tartar cu icre

Se prepara maioneza din: ulei, galbenusurile, sare si mustar. Ceapa tocata, piperul si icrele...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Maioneza verde cu masline

Se face maioneza din ulei, galbenusurile si sare, apoi se amesteca cu verdeata tocata si...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors taranesc din carne de vita

Carnea, taiata bucati mai mici si egale, se fierbe in 3 litri de apa cu sare. Pe parcurs se...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors cu perisoare de vita

Oasele se fierb in apa cu sare si ceapa cca 1 ora si 30 de minute, apoi se strecoara....

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors muntenesc din piept de vita

Carnea se taie bucati egale cu 3 litri de apa si sare. Se spumeaza pe parcurs, apoi se pune...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors bucovinean de vita

Carnea se taie bucati mai mici si se pune la fiert in apa cu sare. Se spumeaza si se pune...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bors moldovenesc de vita

Carnea se taie bucati mici si se ferbe in 3 litri de apa cu sare. Se spumeaza, apoi se pun...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Ciorba greceasca de vita

Carnea se taie bucati mai mici, dar egale, si se fierbe in apa cu sare. Se spumeaza pe parcurs,...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de alinam

Bame cu carne de vita

Carnea se taie bucati, se sareaza si se inabusa cu putin ulei. Cand este gata si in sosul ramas...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de alinam

Castraveti cu carne de vita

Carnea se taie bucati, se sareaza putin si se inabusa in ulei. Se scoate carnea si in sosul...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de alinam

Ciulama din carne de vita

Carnea se taie bucati si se fierbe in apa cu sare. Se spumeaza apoi se pun ceapa si zarzavatul...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de alinam



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...