Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului IonelaB



Negresa aerata, cu zmeura

Intr-un bol, cernem ingredientele uscate, pentru ca prajitura sa fie aerata: faina, cacaoa,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Prajitura Greta Garbo

Mai intai facem maiaua: frecam drojdia cu zahar; dupa ce este lichida, adaugam laptele caldut si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Parjoale de pui

Se toaca bucatile de piept de pui, se amesteca cu ouale, usturoiul pisat marunt, smantana,...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pui cu lamaie, rozmarin si vin

Incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un vas punem pulpele, ceapa taiata felii mai mari, lamaia...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pangasius cu sos delicios si garnitura de cartofi prajiti

Spalati fileul si stergeti-l bine, sa fie uscat. Condimentati-l cu sare si piper, dati-l prin...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Cornuri cu mac

Amestecam ingredientele din lista, inclusiv laptele. Lasam aluatul format la dospit pana isi...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Aripioare pe pat de sare

Se spala aripioarele si se usuca bine. Intr-o tava asezam un "pat" generos de sare,...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Ciorba de legume si piept de pui, cu smantana

Calim morcovii taiati dupa plac in putin ulei. Adaugam telina si calim. Adaugam si ardeii si i...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Ghiveci de legume cu ton

Calim ceapa taiata marunt. Cand devine sticloasa, adaugam si ardeii, ii calim 2 minute si...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Piept de pui cu susan si orez cu ou si legume

Taiem pieptul pe jumatate, apoi in fasii subtiri cat degetul si punem aceste fasii intr-un bol....

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Scoici prajite cu garnitura de orez cu legume

Calim legumele impreuna cu orezul, adaugam apa - dublul cantitatii de orez, deci o cana,...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Gem de piersici salbatice, cu busuioc

Spalam bine fructele, le scoatem samburii, le punem intr-o oala si le amestecam bine cu zaharul...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Varza calita cu costite afumate

Fierbem costitele in apa timp de 15 minute pentru a se face mai rapid, pentru a scapa putin de...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Supa de legume

Taiem morcovii dupa preferinta si ii calim in putin ulei. Adaugam ardeii si ii calim si pe ei....

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Gomboate cu prune

Se fierb cartofii. Cat sunt calzi, se curata si se paseaza ca pentru piure. Intr-o tigaie,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Chec de post, cu rahat, cacao si jeleu de prune

Intr-un bol incapator punem ingredientele lichide - fara jeleu - peste care adaugam zaharul si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Clatite cu urda si marar

Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se adauga zaharul, zaharul vaniliat, coaja de lamaie,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Chec cu mere, de post

Intr-un bol incapator punem merele razalite si le amestecam cu zaharul. Imediat dupa, adaugam...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pancove

Se face un aluat prin amestecarea ingredientelor - mai putin zaharul pudra si uleiul. Se lasa la...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat

Mai intai, puneti de seara boabele de fasole curatate si spalate la inmuiat in apa rece. Puneti...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Taitei cu varza

Se fierb taiteii conform indicatiilor de pe pachet. Varza se taie fideluta si se caleste in...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Sos de rosii

Se oparasc rosiile, se pun intr-o oala cu apa fiarta si se lasa sa stea 3 minute la foc mic. Se...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Chec in 2 minute, la microunde

Intr-o cana mai mare - de cel putin 300 ml - se amesteca ingredientele: oul cu zaharul, sarea,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Tarta cu piersici

Se cerne faina cu sarea si se adaugam intr-un bol. Se adauga untul, taiat in bucati mici, si se...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Prajitura cu urda si stafide

Am facut aluatul la masina de paine. Am adaugat in cuva masinii faina cernuta si peste aceasta...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Paste milanese

Se fierb pastele conform indicatiilor. Se incinge uleiul si se prajeste carnatul feliat subtire....

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Frigarui de pui cu cartofi pe grill

Pieptul de pui se taie cubulete. Ceapa se toaca bucati mai mari, ardeii se taie cubulete, iar...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Prajitura cu prune

Batem bine galbenusurile cu mixerul; adaugam zaharul, mixam, adaugam margarina; mixam bine din...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Vinete cu maioneza

Vinetele tocate se pun in mixer, se adauga mustarul, galbenusul de ou, sarea si piperul si se...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Gem aromat din mere de vara

Nu am vrut sa am un gem foarte dulce, prin urmare am folosit doar 1 kg zahar pe care l-am pus...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Spaghetti cu salam si sos rosu

Se fierb spaghetele conform indicatiilor de pe ambalaj. Cat timp fierb pastele, facem sosul,...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Cartofi prajiti in cuptor

Se curata cartofii, se taie bucati mari si se fierb pe jumatate in apa cu sare. Cat timp se...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pui chinezesc cu legume sote

Incingem un wok- ul si punem zaharul la caramelizat. Adaugam pieptul de pui si il caramelizam,...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Guguluf bicolor cu mere si gem de cirese

Incingem cuptorul la 175 grade Celsius, ceea ce inseamna foc mediu. Ungem forma de guguluf, sau...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Placinta cu branza telemea

Se scot foile de placinta din congelator si se lasa la dezghetat invelite intr-un prosop ud....

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Mazare scazuta cu carnati

Prajim bucatile de carnat in tigaie (eu le-am taiat in doua pe lungime si le-am crestat...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Paste cu ton

Punem la fiert pastele in apa cu sare. Calim ceapa taiata marunt, apoi adaugam tonul. Cu cat...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Gogosi pufoase

1. Se amesteca ingredientele - mai intai cele lichide in care se adauga apoi cele uscate (la fel...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Prajitura cu rubarba si bezea

Incepem sa pregatiti aceasta prajitura de rubarba si bezea mixand bine galbenusurile cu mixerul....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Branzoaice cu urda

Pentru a incepe prepararea acestor branzoaice cu urda, drojdia se freaca cu 2 linguri de zahar...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Fundite cu ciuperci si usturoi

1. Se fierb funditele dupa instructiunile de pe pachet. 2. Calim putin usturoiul taiat in bucati...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Gogosi cu iaurt

1. Se cerne faina intr-un bol mai incapator; in mijlocul ei, punem iaurtul, oul, uleiul, praful...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Paste cu pesmet

1. Se fierb pastele cu lingurita de sare, conform indicatiilor de pe pachet. 2. Incingem bine...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Ficatei la cuptor cu cartofi

1. Taiem ceapa julienne peste care adaugam ficateii si condimentam; amestecam bine totul intr-un...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Tagliatelle cu ciuperci

1. Punem la fiert pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. 2. Calim usturoiul feliat in...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pizza cu rucola si carnat

Se face blatul prin combinarea primelor 5 ingrediente in ordinea specificata - faina, drojdia,...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Tagliatelle cu scoici

Se fierb pastele in apa cu sare, se scurg si se trec pe sub un jet de apa. Calim ceapa in uleiul...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Coca cu varza

1. Facem un aluat adaugand ingredientele in ordinea scrisa. Eu l-am facut la masina de paine, se...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pizza cu carne, ciuperci si mozzarella

1. Blatul de pizza l-am facut eu, foarte simplu, din 800 gr faina alba, 45 gr drojdie proaspata,...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Cozonac cu nuca si zahar caramelizat

1. Dizolvam drojdia - la fel se face si cu cea din plic - in laptele caldut in care am adaugat...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Mancare de ciuperci

1. Calim ceapa. Cand este sticloasa, adaugam boiaua, punem ciupercile si mestecam. Nu trebuie...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Supa de cartofi

1. Calim ceapa in putin ulei, cand este sticloasa adaugam ardeiul kapia si morcovul tocate dupa...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Briose cu mere si iaurt

1. Incalzim cuptorul la 180 grade - cel electric sau la foc mediu - cel pe gaz. 2. Intr-un bol...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Tocanita de cartofi cu castraveti murati

1. Se caleste ceapa in putin ulei; adaugam boiaua de ardei, mestecam si punem cartofii, fara...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Pilaf cu ciuperci

Se caleste ceapa; adaugam boiaua si orezul spalat bine. Mestecam 1 minut pana se caleste si...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de IonelaB

Supa crema de legume

Se pun legumele la fiert, cu o lingurita de sare, dupa cum urmeaza (apa trebuie sa le acopere pe...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de IonelaB



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...