Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului mariutza



Chiftelute din peste

Se omogenizeaza toate ingredientele. Daca vi se pare compozitia prea moale mai adaugati faine....

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salata de vinete cu usturoi

Vinetele coapte si scurse bine se toaca marunt cu cutitul sau se dau prin masina de tocat sau...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Paine pane

Se formeaza compozitia ca de clatite. Se incinge uleiul, se dau feliile de pane prim compozitie,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Se pregateste compozitia cu ou, sare, condimente, lapte si faina. Se tavalesc feliile de...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Chiftelute de dovlecei

Dovleceii se scurg bine de apa dupa ce se dau pe razatoare. Cand sunt bine scursi, se amesteca...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salam de biscuiti

Laptele, zaharul si cacaoa se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga stafidele,...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de mariutza

Pastrav in hartie de copt la cuptor

Hartia de copt se unge cu ulei. Pestele spalat bine si curatat de intestine se sareaza, se unge...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de mariutza

Musaca de cartofi

Vasul in care se va pregati musacaua se unge cu unt sau ulei. Cartofii taiati felite se aseaza...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de mariutza

Ciorba de pui cu legume

Se pune apa cu sare la foc si cand da in fiert se adauga carnea de pui. Supa 10 min de dat in...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de mariutza

Branzica de vaci proaspata

Laptele se lasa la prins la loc cald. Cand s-a lasat zerul, se varsa continul vasului intr-o...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Rosii cherry la borcan

Rosiile se dau in apa clocotita pentru 2 minute, apoi se curata de coaja si se pun in borcane....

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Pasta de gogosari

Gogosarii spalati se coc pe foc, apoi se lasa intr-un vas acoperiti cam 15 minute. Se curata de...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Peste macerat in zeama de lamaie

Pestii se spala si se curata de intestine. Lamaile se spala, se curata de coaja galbena si cea...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Gogosi din paine

Din toate ingredientele (mai putin painea) se pregateste un aluat ca de clatite. Se incinge...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Varza calita

Varza murata se desareaza in apa rece, daca este cazul, si se taie fideluta. La fel si varza...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salata de varza

Toate ingredientele se amesteca pana la uniformizare. Salata de varza se poate consuma imediat...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de mariutza

Dulceata de capsuni

Fructele si zaharul se pun in vasul in care se va pregati duleata si se lasa peste noapte....

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sirop de soc

Florile de soc se spala in tr-un vas cu apa si nu sub jet ca sa nu pierdeti din flori....

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Peste prajit fara ulei

Pestii se curata de solzi si intestine, se spala bine si se dau cu un praf de sare (optional),...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sos chinezesc

Amestecati maioneza, smantana, nuca de cocos, praful curry si banana cu ajutorul unui mixer, la...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Desert cu sfecla

Bananele si mandarinele se taie cubulete si se amesteca cu restul ingredientelor fara a folosi...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sirop de trandafiri

Pentru a obtine acest sirop de trandafiri delicios, se spala petalele de flori sub jet de apa si...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salata de rosii

Intr-un vas pentru salata, amestecati rosiile maruntite, ceapa tocata fideluta si telina rasa....

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de mariutza

Desert cu avocado

Bananele se toaca marunt. Avocado se curata si se taie marunt, apoi se amesteca cu bananele si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Desert cu miere si capsuni

Mierea se dizolva in sucul de portocala cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga smantana si se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Bombite din stafide

Pentru a prepara aceste bombite delicioase, stafidele se dau prin masina de tocat si se obtine o...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Maioneza din branza de vaci

Branza de vaci, laptele, uleiul de masline, mierea si ceapa verde tocata marunt se amesteca bine...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salata de telina

Toate ingredientele necesare pentru aceasta salata de telina se amesteca bine. Salata de telina...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de mariutza

Crema de caise

Stafidele se inmoaie minim 3 ore. Caisele se spala, apoi se taie felii, iar din ele si branza de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salata din fructe stoarse

Fructele ramase in storcatorul de fructe se freaca cu ulei si drojdia de bere, apoi se adauga...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de mariutza

Caramele cu cocos

Pentru a prepara caramele cu cocos, stafidele si nuca de cocos razuita se dau prin masina de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sufleu de conopida

Conopida se pala si se desface in buchetele mai mici, apoi se opareste in apa cu sare si se lasa...

Retete-culinare » Sufleuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Ciulama din ciuperci

Ciupercile se spala bine si se taie cum dorim (feliute sau cubulete). In vasul de gatit se...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de mariutza

Loboda prajita

Loboda se spala si se toaca (numai frunzele). Ceapa se toaca si se inmoaie in ulei incins, apoi...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de mariutza

Tocanita cu legume

Pentru tocanita cu legume, se toaca potrivit toate legumele. Se incinge uleiul si se caleste un...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de mariutza

Ciorba alba cu costita afumata

Legumele spalate se pun la fiert in apa cu sare. Costita se taie fasii si se alatura legumelor....

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sos de usturoi

Usturoiul verde se toaca marunt. Usturoiul uscat se curata si se preseaza cu aparatul sau cu...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Dovlecei cu miez de lapte

Dovleceii se taie in doua pe lungime, se scoate miezul si se condimenteaza. Se presara si putin...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Paste cu sos de rosii

Rosiile si morcovii se dau pe razatoarea mica (coaja se arunca), ceapa se taie marunt. Se pun...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sos de rosii

Se incalzeste o oala cu fundul mai gros la foc mediu, apoi se adauga uleiul, ceapa si un praf de...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Placinta cu dovleac

Foaia de placinta se aseaza in tava unsa cu ulei sau tapetata cu hartie de copt, apoi se acopera...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Sandwich dublu cu unt de arahide si gem

Se ung feliile de paine cu unt de arahide in strat subtire, apoi pe una dintre ele se pune un...

Retete-culinare » Sandwichuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Gogosele cu salcam

Ciorchinii de flori se spala si se lasa la scurs. Din ou, faina, zahar, sare, ulei si apa, sifon...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Dovlecei pane

Dovlecelul spalat bine se taia felii subtiri pe lungime sau pe rotund si se aseaza pe un sevetel...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de mariutza

Mazare batuta

Mazarea, fiarta sau din conserva, se da prin robot ca sa devina pasta, se potriveste de sare si...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de mariutza

Ochiuri in paine

Feliile de paine se scobesc de miez in forma de romb, patrat sau inimioara dupa dorinta, se unge...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Creier prajit fara ulei

Creierul se spala, se condimenteaza cu sare, piper si verdeturi macinate si se pune in tava...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Bors de casa

Toate ingredientele se adauga in borcan de 10l, peste care se toarna apa calduta pana se umple...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Icre pane

Icrele necuratate de pielita in care stau in burta pestelui se spala si se usuca in servet...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de mariutza

Salata verde

Verdeturile se spala si se toaca fasii sau se rup cu mana in bucati potrivite. Mararul se toaca...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de mariutza

Stevie prajita

Stevia se spala bine, se rupe cu mana sau se taie cu cutitul, dar la fel de bine o puteti lasa...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de mariutza

Coca pentru cornulete

Toate ingredientele se pun intr-un vas in ordinea mentionata si se amesteca pana la omogenizare,...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de mariutza

Aluat pentru cornulete

Toate ingredientele se amesteca foarte bine, apoi coca obtinuta se intinde cu sucitorul, se taie...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de mariutza

Crema pentru foi napolitane

Zaharul si mierea se pun pe foc si se mesteca pana se topeste zaharul, apoi se adauga pe rand...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Foaie de placinta

Faina se cerne intr-un vas, se face loc la mijloc unde se pune oul, zaharul, drojdia dizolvata...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de mariutza

Gogosi rapide

Toate ingredientele se amesteca foarte bine, dupa care se toarna cate o lingura din compozitie...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Prajitura de post cu gem

Toate ingredientele se amesteca foarte bine, apoi se toarna in tava unsa cu ulei sau tapetata cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Ardei gras la borcan pentru umplut

Ardeii se spala bine si li se scot cotoarele incercand sa nu-i spargem. Hreanul se curata si se...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Visine la borcan

Visinele se spala sub jet de apa rece, se scot samburii si se pun cu zahar intr-un vas mai...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Lapte condensat

Se amesteca toate ingredientele in blender pana la omogenizare, apoi se foloseste sau se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Blat rapid

Toate se amesteca foarte bine. Compozitia obtinuta se imparte in doua parti egale. Prima portie...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de mariutza

Spuma de pepene galben

Toate ingredientele se pun intr-un vas inalt, apoi se mixeaza pana se topeste zaharul....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Curcan la cuptor

Curcanul se usuca cu servetel absorbant, apoi se freaca bine cu unt/ulei de masline si cu...

Retete-culinare » Retete cu carne de curcan

0 comentarii
trimisa de mariutza

Prajitura rapida cu piscoturi

Piscoturile se impart in doua, caci o parte vor fi folosite ca baza, iar cealalta jumatate se va...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Oua ochiuri in apa

Apa se pune pe foc intr-un vas mai mult adanc decat intins si cand incepe sa fiarba sparge oul...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de mariutza

Mancare de urzici

Urzicile se spala in 2 - 3 ape si se oparesc in apa cu sare doar pana se inmoaie, dupa care se...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de mariutza

Gogosi cu mere

Se amesteca toate ingredientele foarte bine dupa care se toarna cu lingura din compozitia...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de mariutza

Krantz

Toate ingredientele mai putin fulgii de orez se pun pe foc la bain-marie si se amesteca continuu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Prajitura cu fructe

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste, apoi se adauga apa fiarta...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Jeleuri de portocala

Morcovul dat prin razatoarea mica se amesteca cu zaharul si se lasa cateva ore, timp in care se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de mariutza

Paine cu seminte

Faina uscata si data macar o data prin sita se amesteca cu semintele si apoi cu uleiul si cu...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii
trimisa de mariutza



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...