Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului postolache.violeta



Placinta traditionala cu mere

Curatam merele si le dam pe razatoarea mare. Le calim pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Plachie de macrou

Curatam pestele, il trecem printr-un jet de apa si il asezam intr-un vas. Rosiile le decojim si...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Eclere cu crema de vanilie si frisca

Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Placinta de post cu ciuperci

Punem faina, sarea si drojdia intr-un vas. Adaugam apa calduta si uleiul si omogenizam. Lasam...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Spaghete cu sos de ciuperci

Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghetele. Le fierbem al dente apoi le...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Strudel cu fructe de padure

Punem fructele de padure congelate intr-un vas impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana capata...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Salata de spanac cu capsuni si migdale

Alegem frunzele de spanac mai fragede si le spalam bine apoi le asezam pe un platou. Scoatem...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Turte pe plita

Din ingredientele mentionate framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza...

Retete-culinare » Aluaturi si paine

0 comentarii

Drob de ciuperci

Calim ciupercile in ulei pana sunt destul de patrunse. Adaugam verdeturile tocate marunt si...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Pasca traditionala

Frecam drojdia cu o lingurita de zahar pana incepe sa se lichefieze. Adaugam 2 linguri de faina...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Batoane energizante cu stafide si goji

Intr-un bol punem fulgii de ovaz, stafidele si fructele goji. Adaugam margarina sau untul topit...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tort ecler

Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Cozonac cu migdale

Frecam drojdia cu o lingurita de zahar pana incepe sa se lichefieze. Adaugam 2 linguri de faina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Cornuri cu gem

Intr-un bol punem faina si drojdia uscata. Adaugam apoi margarina topita si mierea. Incepem sa...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Chec cu albusuri si fructe de padure

Batem albusurile pana se intaresc. Adaugam zaharul pudram si batem in continuare pana obtinem o...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Inghetata caramel

Batem galbenusurile cu 250 gr de zahar si adaugam treptat 200 ml de lapte. Mixam pana ce...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Drob de pui mozaic

Tocam marunt frunzele de ceapa si usturoi, mararul si patrunjelul. Fierbem ficatul, il lasam sa...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Rulada din pulpe dezosate

Taiem pulpele si pieptul fasii. Condimentam cu sare, piper, boia si usturoi. Adaugam si...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Rulada aperitiv cu crema de branza si sunca presata

Punem crema de branza intr-un bol. Adaugam patrunjelul, mararul si ceapa verde tocate marunt....

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara (de post)

Punem intr-un vas taratele de ovaz, faina, praful de copt si scortisoara. Adaugam margarina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tagliatelle cu creveti si sos alb

Punem faina cernuta intr-un castron, facem o gaura in mijloc si punem ouale. Oparim frunzele de...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Cozonac floare

Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tort cu crema ganache de ciocolata

Punem frisca intr-un vas impreuna cu ciocolata rupta cubulete, pliculetul de cappuccino si...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea

Preparam mai intai blatul. Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort cu cafea

Preparam mai intai blatul. Intr-un vas punem laptele, zaharul, untul, cacao si cafeaua. Dam in...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort aperitiv

Pentru prepararea blaturilor din paine, se pune faina intr-un castron si se amesteca cu drojdia....

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Inghetata cu matcha

Batem frisca pana incepe sa se ingroase (nu e nevoie sa fie foarte ferma, doar cat se ingroasa...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tort cu crema de trufe

Batem galbenusurile cu zaharul. Separat, batem spuma albusurile. Adaugam peste galbenusuri, apoi...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort cu crema de lapte

Batem ouale cu zaharul pana devin ca o crema, apoi adaugam faina si cacao. Coacem la foc mic....

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort fin cu ness si crema de branza

Batem ouale cu zaharul pana cand compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, cacao, nessul si...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Briose cu ciocolata si dulceata de lapte

Topim ciocolata impreuna cu untul si le lasam deoparte sa se raceasca. Batem ouale cu zaharul...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tort cu crema de portocale

Batem ouale cu zaharul si cand compozitia incepe sa se ingroase adaugam faina, amestecand pana...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort diplomat de mere

Pentru blat, batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort cu crema de vanilie si capsuni

Batem ouale cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si praful de copt. Omogenizam compozitia,...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tort diplomat cu piscoturi

Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Punem vasul pe foc si mestecam continuu pana...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Parfait de ciocolata

Punem laptele intr-o craticioara pe foc si cand e fierbinte adaugam ciocolata rupta cubulete si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Lichior Florio

Amestecam alcoolul cu vinul rosu intr-o sticla. Eu am folosit tuica de prune si vin rosu de...

Retete-bauturi » Bauturi alcoolice

0 comentarii

Lichior de cafea

Punem intr-un vas boabele de cafea si turnam peste ele alcoolul. Lasam la macerat 12 zile, timp...

Retete-bauturi » Bauturi alcoolice

0 comentarii

Lichior de cacao

Se fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul si se formeaza un sirop. Se adauga imediat...

Retete-bauturi » Bauturi alcoolice

0 comentarii

Mucenici moldovenesti (sfintisori)

Din drojdie, cateva linguri de lapte caldut si putina faina facem o maia pe care o lasam la...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Placinta cu spanac

Calim ceapa tocata in unt si adaugam spanacul bine scurs. Adaugam branza rasa, ouale si mararul...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Tort cu crema de iaurt si gutui

Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam, apoi adaugam faina, praful de copt...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Tarte cu crema de ciocolata si zmeura

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta....

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Tort cu crema de iaurt si zmeura

Batem ouale cu zaharul. Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde, lasam sa se racoreasca...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Rozete aperitiv

Frecam drojdia cu zaharul, apoi adaugam putin lapte caldut si putina faina. Amestacam pana...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Painici Laugenbrot

Punem faina intr-un vas. Frecam drojdia cu zaharul si o dizolvam in apa calduta. Turnam peste...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Pizza Hawaii

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Terina de pui cu orez si legume

Taiem pieptul de pui fasii. Orezul il acoperim cu apa si il lasam 10-15 minute, apoi il scurgem....

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Rulada de somon cu crema de branza si avocado

Transferam somonul afumat pe o folie alimentara exact asa cum este in pachet doar ca il...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Chec cu fructe de padure si glazura de ciocolata alba

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul, iar la final incorporam faina si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Prajitura Valurile Dunarii

Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam laptele si uleiul, iar la...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Salata exotica de somon marinat

Taiem somonul marinat fasii. Desfacem portocala, indepartam pielita alba si o taiem bucati mici....

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Piept de pui in sos curry

Taiem pieptul de pui cuburi si il prajum usor in cateva linguri de ulei. Il dam deoparte. Calim...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Cotlet de rechin in vin

Decongelam cotletele si le uscam cu ajutorul unor prosoape absorbante. Punem doua linguri de...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Shakshuka

Incingem chimenul intr-o tigaie. Daca nu va place puteti sari peste etapa asta, totusi v-as...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Pizza margherita

Dizolvam drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, adaugam si 2 linguri faina...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Salata cu cartofi si somon afumat

Spalam salata, o uscam si o asezam pe un platou. Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Frittata cu somon afumat si spanac

Taiem somonul fasii. Batem oule cu un praf de sare si un praf de piper. Tocam marunt ceapa si...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Paella cu fructe de mare

Sotam ceapa, ardeiul si usturoiul tocate marunt in ulei de masline. Adaugam orezul. Turnam supa...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Salata Nicoise

Fierbem cartofii in coaja, apoi ii curatam si ii taiem cuburi. Fierbem ouale, le curatam si le...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Aperitiv cu somon afumat

Desfacem somonul afumat bucati, il punem in robotul de bucatarie si il maruntim. Amestecam...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel

Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Prajitura rapida cu zmeura

Ungem o forma termorezistenta cu unt si asezam zmeura in forma, acoperind toata suprafata. Eu am...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Ciuperci umplute cu carne tocata

Tocam marunt piciorusele ciupercilor. Tocam si ceapa verde si o calim impreuna cu ciupercile in...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Perisoare cu smantana

Punem carnea tocata intr-un vas (eu am folosit pulpe dezosate pe care le-am tocat). Adaugam...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Chiftelute din peste

Eu am folosit carne de stiuca, dar puteti folosi orice alt peste, mai ales peste alb. Am spalat...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Biscuiti cu cocos

Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam cocosul si faina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Crema de ciocolata la pahar

Batem albusurile pana devin spuma tare. Punem frisca lichida intr-un vas pe aragaz, dam in...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Pricomigdale cu crema de ciocolata

Batem albusurile spuma tare. Adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tort cu ciocolata alba si zmeura

Facem mai intai blatul. Mixam ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tochitura moldoveneasca

Prajim carnea de porc in grasimea proprie. Pentru o tochitura moldoveneasca autentica va...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii

Muschi de porc cu sos de mere si legume sote

Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat. Punem muschiul...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii

Tiramisu la pahar

Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tort cu crema caramel si pralina

Pregatim mai intai pralina. Caramelizam zaharul si adaugam peste el, cat inca mai este...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Ciocolata de casa cu alune de padure

Fierbem zaharul cu apa pana rezulta un sirop gros. Eu am preferat sa pun zahar pudra pentru ca...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Spirale cu crema de branza si praz

Amestecam crema de branza cu mararul si oul. Eu am folosit crema de branza cu usturoi si crema...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Budinca de paine cu mere si sos de vanilie

Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Farfalle cu ton

Punem la fiert intr-o craticioara apa cu un praf sare. Intr-o alta craticioara incingem doua...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Cuiburi cu spanac

Se fierb spaghettele al dente in apa cu sare si o lingura de ulei. Se scurg si se trec sub un...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Tarta cu crema de vanilie si capsuni

Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si amestecul devine ca o crema. Adaugam faina si...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Chiftelute cu sos

Se pune carnea intr-un castron, se adauga oul, 1 capatana de usturoi pisat, mararul tocat...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii

Salata Cezar

Rupem salata si o asezam pe un platou. Adaugam crutoanele si cascavalul taiat fasii (reteta...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Tort trio de ciocolata

Pregatim mai intai blatul. Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Aripioare de pui pane

Curatam aripioarele, le spalam si le punem la fiert. Le lasam sa fiarba 10 minute, apoi le...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Varza dulce cu kaizer afumat

Tocam ceapa marunt si o calim in ulei doar pana incepe sa devina translucida. Adaugam kaizerul...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii

Cheesecake cu somon

Bagam biscuitii sarati la robot si ii macinam. Amestecam biscuitii cu untul la temperatura...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Brioche suisse

Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Briose cu ciocolata si zmeura

Mixam untul impreuna cu zaharul pana devine cremos. Topim ciocolata, o lasam sa se racoreasca,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Salata de rucola cu pui, portocala si rodie

Desfacem rodia si scoatem semintele. Portocala o decojim cu cutitul, avand grija se eliminam pe...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Salata capresse

Taiem mozarella felii subtiri. Taiem si rosiile felii rotunde si subtiri. Le asezam pe un...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Salata de spanac cu grepefruit si feta

Alegeti frunze mai tinere de spanac si mai fragede si spalati-le bine cu apa rece. Curatati...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Turta dulce

Punem faina intr-un vas. Topim mierea si untul la microunde si, dupa ce se racoresc, le punem...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Tarta Tatin cu gutui

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. Amestecam pana se omogenizeaza....

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Panna cotta cu ness

Punem laptele si zaharul pe foc doar atat cat laptele sa se incalzeasca usor si sa se topeasca...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Stiuca umpluta

Avem nevoie de doua stiuci de apoximativ 1,5 kg bucata. Vom folosi carnea de la ambele stiuci si...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Salata de ton cu fasole rosie

Punem in bolul de salata fasolea rosie la conserva spalata in doua trei ape. Adaugam tonul...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii

Rulada fantezie

Tocam ceapa marunt, iar jumatate din bacon il taiem fasiute. Calim ceapa si baconul in untul...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

File de somon cu piper rosu si lamaie

Spalam fileul si il uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. Presaram...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Coronita cu ciuperci

Calim ciupercile in doua linguri de ulei de masline. Adaugam ceapa tocata marunt si o lasam pana...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Aripioare lipicioase

Asezonam aripioarele cu condimentul pentru pui si le prajim doar pe jumatate, pana se rumenesc...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...