Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului munteanumariana_1



Tort cu ciocolata

Ciocolata neagra, ciocolata cu lapte le punem la topit in laptele fierbinte, apoi lasam sa se...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Garulla

Se topeste drojdia impreuna cu putin lapte caldut si o lingura de zahar. Se prepara un aluat din...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Prajitura cu banane

Se amesteca la blender bananele cu galbenusurile,laptele,aromele,uleiul,zaharul. Apoi se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Pastrav la tava

Se unge o tava cu uleiul de masline, se pune pestele si se acopera cu legumele si condimentee....

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Friptura impanata de vitel

Se bate putin pulpa de vitel, se unge cu ulei si se acopera cu amestecul format din celelalte...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii

Placinta cipriota

Se bat ouale cu zahar, se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Piept de pui exotic

Ceapa se taie fideluta si pune la calit, pana se rumeneste usor. Se da deoparte si se adauga...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Gogosi cu visine

Se prepara un aluat din drojdie,100 ml lapte caldut, 30 g zahar si faina. Se adauga restul de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Clatite cu iaurt si inghetata

Se amesteca toate ingredientele intr-un castronel. Se adauga faina pana cand aluatul se ingroasa...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Placinta cu nuca

Se face un aluat din faina, drojdie, sare, apa si se lasa la crescut ½ ora. Miezul de...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Piscoturi cu migdale prajite

Se separa albusurile de galbenusuri si se amesteca cu zaharul. Se bat separat galbenusurile cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Inelus cu alune

Se amesteca bine ouale cu zaharul si untul topit in bain marie cam 2-3 minute. Adaugam cate...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Chiftele de peste cu susan

Se prepara chiftelele dupa reteta clasica, amestecand toate ingredientele si framantand bine...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Supa de peste

Se pregateste initial o supa din apa si 1/2 kg peste care ulterior se strecoara. Se adauga sare...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii

Briose aperitiv cu cascaval

Se ameseteca ouale cu uleiul, laptele si cascavalul, apoi se adauga faina, praful de copt si...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Porc la gratar cu miere si rozmarin

Se amesteca bine ingredientele pentru sos si se ung feliile de carne. Se lasa la rece 2-3 ore,...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii

Calzone

Se amesteca toa­te ingredientele pentru aluat ?…?¸i se lasa la dospit 20 de minute. Se taie...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii

Prajitura cu mere si gutui

Se topeste untul si se amesteca cu zaharul. Se adauga cele doua oua, unul cate unul. La sfarsit...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Papanasi

Se amesteca branza cu zaharul si bicarbonatul, apoi se adauga ouale batute, vanilia si faina. Se...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Supa de conopida

Se calesc ceapa, morcovul si cartofii cubulete in putin ulei. Se adauga conopida buchetele,...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii

Paine cu dovleac

Se taie bostanul in jumatate si se coace in cuptor. Cand e bine copt se paseaza bine. Intr-un...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Peltea de mere si gutui

Avem nevoie de gutui (cojile si cotoarele) si mere ionatane taiate felii in cantitati egale. Se...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Tort cenusareasa

Se separa albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat bine cu un praf de sare. Se adauga...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Placinta cu ciuperci

Toate legumele se toaca foarte marunt si se calesc usor, impreuna cu mirodeniile. Se lasa la...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Prajitura cu cacao

Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se amesteca apoi cu untul, ciocolata...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Dulceata de struguri cu vanilie

Se pune zah?„?’rul la fiert cu apa ?…?¸i o lingur?„?’ de zeam?„?’ de l?„?’mâie. Cand a dat...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Gogosari umpluti cu struguri

Se curata gogosarii de codite si seminte si se oparesc intr-un amestec de apa, otet, sare, ulei,...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Prajitura cu nuci si struguri

Se separa galbenusurile de albus si se freaca cu zaharul si uleiul, se adauga praful de copt...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Pate de cartofi cu masline

Se curata cartofii si se fierb cu putina sare. Se taie marunt ceapa, patrunjelul, maslinele si...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Galuste de curcan cu sos de smantana

Se amesteca compozitia pentru perisore, se modeleaza bilutele care se fierb in apa cu sare. Se...

Retete-culinare » Retete cu carne de curcan

0 comentarii

Prajitura cu prune si stafide

Pentru a prepara aceasta prajitura cu prune si stafide, se bat ouale cu vanilia si zaharul, apoi...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Mancarica de gogosari

Se curata legumele si se taie cubulete. Se pune uleiul la incins si se caleste ceapa. Cand...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Pasta picanta de rosii

Se spala rosiile, se toaca marunt si se pun la fiert. Cand a scazut putin se adauga restul...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii

Tarta cu branza de vaci si migdale

Din faina, zahar si unt se face un aluat care se inveleste in folie si se lasa la rece cam 30...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Gulguf

Toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Se cerne faina se amesteca cu sarea...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Sos picant cu gogosari

Se curata ardeii iuti de seminte si se taie felii. Se coc ardeii capia si gogosarii, apoi se dau...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Vinete murate

Vinetele se spala si se cresteaza in lungime. Se pun in apa clocotita cu sare cam 10 minute si...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Crochete de mere cu morcovi

Se curata morcovii, se dau prin razatoarea fina si se inabusa cu lpte, unt, sare, zahar. Cand...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Deliciu cu pepene galben

Se mixeaza ouale impreuna cu apa fierbinte si uleiul. Adaugam zaharul, faina si praful de copt....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Crema din samburi de caise

Samburii se oparesc, se curata de membrana, se prajesc putin apoi se amesteca cu 100 grame zahar...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Budinca cu caramel

Grisul se fierbe in lapte cu putina sare cam 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga 1/0 lingura...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Vinete cu ciuperci

Vinetele se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingurita, formandu-se barcute. Se fierb...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii

Dulceata de nuci

Se fierbe apa cu zaharul, iar cand siropul e bine legat se adauga nucile si se lasa sa fiarba 50...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii

Tort cu fructe si nuci

Se bat spuma ouale, mierea si 50 ml de ap?„?’ fierbinte. Se amesteca faina ?…?¸i praful de copt...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii

Supa crema de mazare verde

Mazarea si morcovul se fierb in apa sarata si apoi se paseaza. Se amesteca cu faina desfacuta in...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii

Clatite domnesti

Se prajesc clatitele dupa reteta clasica se amesteca, bine ingredientele pentru umplutura, se...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii

Fursecuri delicioase cu alune

Pentru fursecuri delicioase cu alune, se cerne faina, se stinge praful de copt cu zeama de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Cornuri cu migdale

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se amesteca faina, zaharul, sarea si untul. Se adauga laptele...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Omleta din albusuri cu rosii si branza

Se bat albusurile spuma si se toarna in uleiul incins. Se presara jumatate din cantitatea de...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Biscuiti cu ovaz

Biscuiti cu ovaz se prepara astfel: se amesteca ingredientele uscate si apoi se adauga untul sau...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Chiftele dietetice de legume

Se amesteca toate ingredientele, apoi se formeaza chiftelele si se pun pe o tava tapetata cu...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii

Peste cu orez si legume

Fileul de peste spalat si sters bine cu un servetel se unge cu ulei de masline, se presara cu...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Salata de morcovi

Morcovii, da?…Â?i pe r?„?’z?„?’toare, se amestec?„?’ cu m?„?’rarul tocat m?„?’runt, uleiul ?…?¸i...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii

Pateu de dovlecei

Toate ingredientele se pun in blender (robot in cazul meu) si se fac pasta. Deasupra se presara...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii

Spaghete cu usturoi

Am pus spaghetele la fiert in apa cu putina sare; cand au fost gata, le-am clatit cu apa rece si...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii

Tocana cu ciuperci

Ceapa taiata solzisori am calit-o in putin ulei. Peste ea am pus ciupercile spalate si taiate...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii

Minitarte cu gem de capsuni

Lasam untul sa se topeasca la temperatura camerei. Asezam faina intr-un bol. In mijlocul fainii...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Supa crema de spanac

Se fierbe spanacul in apa cu sare si se pune la scurs. Separat se fierb telina, morcovul si...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii

Chiftelute cu spanac si feta

Amestecam spanacul, feta, patrunjelul, ceapa, oul sarea si piperul. Apoi amestecam si faina....

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii

Piersicute

Intr-un vas mai mare puneti o cana de zahar, ouale intregi si galbenusurile si amestecati cu un...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Rulada cu frisca si capsuni

Se separ?„?’ albu?…?¸urile de g?„?’lbenu?…?¸uri. G?„?’lbenu?…?¸urile se bat spum?„?’ cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Pachetele de primavara

Intai de toate, incingeti intr-o tigaie (daca aveti wok, cu atat mai bine) uleiul vegetal si...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Tarta cu spanac

Intr-o tigaie mare se caleste ceapa, in putin ulei de masline, apoi adauga ciupercile, taiate...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Melci cu nuca

Caramelizati zaharul intr-o cratita sau tava rotunda cu diametrul de 26-28 cm si aveti grija sa...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Fursecuri simple

Oul se bate cu zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie pana devine spuma. Se aduga margarina...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Oua umplute cu ton

Fierbeti ouale in apa cu sare, minim 10 minte ca sa va asigurati ca albusul si galbenusul sunt...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii

Chec cu cirese

Se amesteca bine toate ingredientele pana nu mai sunt cocoloase, se adauga praful de copt si se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Briose cu mere

Freaca bine uleiul cu zaharul, de preferat cu mixerul. Toarna treptat apa (rece), incorporeaza...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Sarmale cu ciuperci

Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare, telina si ceapa la fel. Se incinge intr-o...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii

Tarta cu mere si nuci caramelizate

Toate ingredientele se amesteca pana obtinem un aluat destul de tare, dar elastic. Dam la...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Clatite cu carne si sos bechamel

Prima data se pregateste aluatul de clatite: se amesteca cu mixerul ouale, sarea si piperul....

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii

Prajitura cu mere

Se curata merele de coaja si se taie sferturi (feliute verticale, fara cotor). Se pun intr-un...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Pastrav umplut la gratar

Se taie marunt muschiuletul, ciupercile, patrunjelul, ceapa de apa si ceapa verde si se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Mamaliga in straturi

Se prepara mamaliga, se rumeneste kaizerul si intr-un bol termorezistent se aseaza straturi...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii

Frigarui de peste

Se taie pestele si legumele in bucati potrivite, se lasa la marinat in amestec de ulei,...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii

Tocana ciobaneasca

Se pune carnea taiata cubulete la inabusit in ulei cu putina apa. Cand e pe jumatate calita se...

Retete-culinare » Retete cu carne de miel

0 comentarii

Bors de legume de post

Se curata toate legumele si se taie cubulete. Patrunjelul, pastarnacul, morcovii, telina si...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii

Prajitura cu gem de caise si branza

Din branza proaspata de vaci vom folosi 250 gr pentru aluat, restul ramanand pentru umplutura....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Cornulete cu nuca si gem

Se pun intr-un bol borsul, margarina topita, zaharul. Drojdia o inmuiem in putina apa calduta si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii

Sarmalute in foi de vita de post

Calim orezul pentru 2-3 minute. Adaugam peste orez morcovii, ciupercile, prazul si telina tocate...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii

Tocanita de vara

Se caleste ceapa si usturoiul in ulei. Dupa ce s-au inmuiat se adauga pieptul de pui si kaizerul...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...