Retete Culinare, mancaruri si preparate culinare delicioase


Retetele bucatarului 27ralu



Minciunele

Se amesteca faina, zaharul, esenta de rom si vanilie si putina apa. Se framanta pana se obtine...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Portofele cu spanac

Se framanta un aluat din faina cernuta, ulei, zahar, un varf de cutit de sare si 2 linguri apa....

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Chec cu mere

Se spala merele, se curata de coaja, se taie felii subtiri si se amesteca cu zaharul, apoi se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Baclava

Intr-o tava unsa cu ulei sau margarina se intind 3 foi de placinta unse fiecare cu ulei....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Macaroane cu nuci

Se fierb macaroanele in 2 l de apa cu sare, se scurg, se clatesc cuapa rece si se pun la scurs....

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Cornulete cu nuci

Se freaca zaharul cu margarina pana se face spuma. Se adauga coaja de lamaie si treptat faina,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Negresa cu nuca de cocos

Se amesteca intr-un castron mare zaharul cu uleiul. Se adauga bicarbonatul "stins" cu...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Prajitura cu malai

Se pune malaiul intr-un castron mare. Bicarbonatul se "stinge" intr-o lingurita de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Turta dulce

Intr-o cratita se ard 150 gr zahar, se "stinge" cu 300 ml apa, apoi se adauga inca 100...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Gogosi

Se dizolva drojdia in putina apa calda cu o lingurita de zahar. Intr-o oala se amesteca 3 cani...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Saratele

Toate acestea se framanta bine si se intinde o foaie potrivita, care se taie cu forma de...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Sarmale cu prune uscate

Se desface varza in foi, se taie nervurile groase si se spala cu apa calda ca sa iasa excesul de...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Mancare de morcovi

Se curata morcovii, se spala si se taie felii subtiri. Se incinge intr-o cratita uleiul, se...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Ceapa umpluta cu orez

Se curata cepele, se spala si se oparesc timp de 5 minute, in apa cu sare. Se scurg, li se...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Praz umplut cu orez si stafide

Se alege praz gros, se spala si se taie partea alba in bucati de 8-10 cm lungime. Se scoate...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Vinete impanate cu legume

Se curata morcovii, radacinile de patrunjel si ardeii, se taie in fasii subtiri, de cate 2-3 cm,...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Mancare de linte

Se alege cu grija lintea, se spala in mai multe ape reci, apoi se pune la fiert in apa cu sare....

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Mancare de gulii

Se curata guliile de coaja, se spala si se taie in felii mai groase, apoi se taie betisoare, ca...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Legume umplute surpriza

Se curata si se spala bine ciupercile. Se taie felii subtiri si se calesc in ulei incins,...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Marinata de crap

Se curata pestele de solzi si intestine, se spala, se taie bucati si se lasa sa se scurga. Se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Varzari

Se prepara maiaua, dizolvand drojdia in 50 ml apa calda, se amesteca cu faina si se laa la...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Plachie de peste

Se curata pestele, se spala, se portioneaza si se pudreaza cu putina sare. Intr-o tava mare se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Ghiveci calugaresc

Se curata toate legumele, se spala bine si se taie fiecare dupa caz. Intr-o cratita se caleste...

Retete-culinare » Retete cu legume

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Chiftelute de peste

Se curata pestele de solzi si de intestine, se spala, se zvanta bine, apoi se dezoseaza cu...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Telina cu masline

Se curata telina de coaja, se taie in felii groase de 1 cm, iar acestea se taie in doua. Se...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Cartofi polonezi

Se fierb cartofii cu coaja, in apa cu sare. Se curata de coaja, se dau pe razatoarea mica si se...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Pilaf cu legume si stafide

Se alege orezul, se spala in mai multe ape si se pune la fiert cu apa cat sa il acopere. Dupa...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Mancare de prune uscate

Se spala prunele in mai multe ape reci, apoi se pun la hidratat in apa calda, cat sa le acopere,...

Retete-culinare » Placinte, tarte si budinci

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Bors de cartofi

Se pun la fiert 2 l de apa cu sare. Cand clocoteste, se adauga zarzavaturile curatate, taiate...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Supa de rosii cu multe legume

Se curata legumele si se pun intregi la fiert intr-un litru de apa clocotita cu sare. Separat,...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Supa crema de spanac

Se aleg frunzele de spanac, se spala sub jet de apa rece si se scurg. Intr-o oala se pune 1 l de...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de praz cu scrumbie

Se curata scrumbia de pielita, se pune intr-un castron cu apa si se lasa la desarat 10 minute....

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de cod

Se curata codul si se pune la fiert in apa clocotita cu sare. Se fierbe 10 minute, se scoate din...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de ciuperci

Se aleg ciuperci mari si proaspete. Se curata cu atentie pielita, se spala in multe ape, pentru...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de naut

Este de preferat nautul cu bobul mic. Se aleg boabele sanatoase, se spala in mai multe ape si se...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de cartofi cu mere

Se fierb cartofii in apa cu sare, cu coaja. Se curata coaja, se taie cartofii felii si se pun...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de ardei umpluti

Se aleg ardei grasi potrivit de mari, proaspeti. Se taie codita, se scot cu grija semintele, se...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata colorata

Se fierb separat, in apa cu sare, fasolea verde, boabele de mazare si morcovii. Se scurg bine si...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata din legume crude

Se curata de coaja morcovii, telina, pastarnacul, sfecla si merele, se dau pe razatoarea mare si...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata orientala

Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu coaja, in apa cu sare. Cand sunt gata fierti, se...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de telina cruda cu nuci

Se curata telina de coaja, se da pe razatoarea mica si se amesteca cu zeama de lamaie pentru a...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Varza de Bruxelles cu sos olandez

Intr-o craticioara se amesteca faina cu apa pana se omogenizeaza. In alta craticioara se topeste...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Placinta cu soia

Pentru placinta de soia, se fierb 5-6 minute granulele de soia in 2 cesti de apa cu sare. Se...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Gustare picanta

Se spala bine cartofii si se pun la fiert, in coaja, intr-un vas cu apa si sare. Cand sunt gata,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Fasole verde cu tofu

Se prajesc usor semintele de susan, intr-o tigaie, fara a adauga ulei, apoi se scot pe o...

Retete-culinare » Retete vegetariene

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Andive cu nuci

Se spala salata sub jet de apa, foaie cu foaie, si se scurge bine. Se aleg frunzele din mijlocul...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Ardei copti cu sos de rosii

Se coc ardeii, se curata de pielita si se scot cu grija semintele, avand grija sa nu se rupa...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Fasole batuta

Se pune fasolea la fiert, se schimba apa de 3 ori, adaugandu-se de fiecare data apa clocotita....

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Rosii umplute cu telina si sos picant

Se spala rosiile, se taie un capacel la fiecare si, cu o lingurita, se scoate miezul. Rosiile se...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Peste la cuptor

Pestele se curata de solzi si intestine si se condimenteaza. Cartofii se curata de coaja,se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Supa de naut

Se spala nautul in mai multe ape, se pune intr-un castron, se adauga peste el apa si se lasa de...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Sos pentru paste

Se calesc ceapa si usturoiul, tocate marunt, in ulei amestecat cu 2 linguri de apa, la care se...

Retete-culinare » Sosuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Musaca de ciuperci

Se curata cartofii, se spala, se taie cubulete si se fierb in apa cu sare. Apoi se prepara un...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Supa crema de conopida

Se curata conopida si zarzavaturile, se spala bine, se taie in bucati mai mari si se fierb in...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Cartofi cu orez

Cartofii se curata si se taie in felii subtiri. Ceapa se toaca marunt. Se unge o tava cu ulei,...

Retete-culinare » Garnituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Cozonac muntenesc

Drojdia se pune in 2 cesti de apa calda. Se adauga 1 ceasca de zahar tos, 2 cesti faina si 100...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Ardei cu orez

Se toaca ceapa, se caleste in ulei incins, se stinge cu supa de legume. Se adauga orez, usturoi,...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de toamna

Ceapa, castravetii, rosiile si ardeii se taie rondele sau fasii. Se stropesc cu ulei si otet,...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata verde cu ton si sunca

Salata se spala si se pune la scurs; sunca se taie cubulete; patrunjelul se toaca marunt; tonul...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Tort de orez cu carne de curcan

Ceapa se caleste 5 minute in ulei incins cu ardeii si carnea, toate tocate marunt. Se adauga...

Retete-culinare » Retete cu carne de curcan

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Sote din carne de vita

Carnea se taie cubulete si se caleste inabusit. Cand e pe jumatate gata, se adauga ceapa taiata...

Retete-culinare » Retete cu carne de vita

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Rulada din piept de pui

Se bate pieptul de pui ca pentru snitel; spanacul se fierbe, se scurge si se toaca marunt. Ouale...

Retete-culinare » Retete cu carne de pui

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Rulada din muschi de porc in aluat

Muschiul de porc se taie pe mijloc si se bate putin cu ciocanul pentru carne pe ambele parti. Se...

Retete-culinare » Retete cu carne de porc

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata taraneasca cu peste afumat

Pentru salata taraneasca cu peste afumat, cartofii fierti in coaja se lasa sa se raceasca, se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Crochete din carne fiarta

Se face un sos alb din margarina topita, faina si lapte. Sosul trebuie sa fie gros. Cand s-a...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Fursecuri cu vanilie si lamaie

Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul ca pentru maioneza, se adauga vanilia, zeama si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Prajitura din foi cu suc de rosii si gem

Pentru foi, se freaca margarina cu zaharul, se adauga oul, apoi iaurtul, sucul de rosii,...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Prajitura cu mere

Ouale intregi se freaca cu zaharul si uleiul, apoi se adauga laptele, faina (cat cuprinde, ca sa...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Rosii cu branza

Se spala rosiile, se decupeaza un capac din fiecare - capacele se pun deoparte - si li se scoate...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Spaghete cu sos marinat

Costita afumata se tai in cuburi mici si se prajeste putin intr-o cratita cu ulei. Se adauga...

Retete-culinare » Retete de paste si pizza

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Sarmale din peste

Dupa ce s-au scos oasele din peste se da prin masina de tocat impreuna cu slanina si cu ceapa...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Rosii umplute cu carne de peste

Carnea de pete tocata se amesteca cu orezul fiert, ceapa fiarta data prin sita si verdeata. Se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Conserva de peste in ulei

Pestele curatat se portioneaza, se sareaza si se condimenteaza. Intr-o cratita se aseaza toate...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Burta de crap umpluta cu legume

Legumele se fierb in apa clocotita cu sare; se scot, se racesc, se taie cubulete mici. Se...

Retete-culinare » Peste si fructe de mare

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Bors de peste cu usturoi

Legumele se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Pestele se curata si se spala. Daca...

Retete-culinare » Supe, borsuri, ciorbe

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Pere cu vin

Perele se curata, dar se lasa intregi. Se fierbe un sirop din zahar, scortisoara si apa. Se pun...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Pere cu sos de ciocolata

Perele curatate, taiate in jumatati, se fierb in siropul format din apa, zahar si zahar vanilat....

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Galuste cu prune

Cartofii se fierb in coaja, se curata si se dau prin razatoarea mare. Se adauga sarea, ouale si...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Vinete cu usturoi

Se curata vinetele in asa fel incat sa semene cu o zebra (o fasie da si una nu). Se taie...

Retete-culinare » Aperitive si gustari

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Zacusca cu usturoi

Se coc vinetele si se lasa la scurs. Se curata de coaja si seminte. Impreuna cu gogosarii si...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata pentru iarna

Toate legumele se taie fideluta sau se dau pe razatoarea mare si se lasa 24 de ore la macerat....

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Zacusca de fasole boabe

Ceapa se taie felii si se caleste. Apoi se calesc gogosarii felii, se adauga morcovul si telina...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Zacusca de legume

Toate acestea se coc si apoi se curata. Vinetele se lasa sa se scurga de zeama lor amara. Se...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Salata de telina cu morcovi

Telina se curata, se spala, se rade pe razatoarea mare, se stropeste cu zeama de lamaie sau sare...

Retete-culinare » Salate

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de fasole pastai

Se curata pastaile, se desfac in doua de-a lungul si se fierb in 5-6 ape. Apa trebuie sa fie...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de castraveti

Se spala castravetii, se sterg, se curata de coaja, se taie in patru pe lungime, se indeparteaza...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de pepene verde

Se alege un pepene verde cu coaja foarte groasa, se curata de coaja verde si de miez, iar partea...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata asortata

Fructele se curata de coaja si de samburi si se taie cuburi sau felii. Se face siropul din...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de pepene galben

Se alege un pepene galben cu miezul tare. Se curata de coaja, apoi se taie in doua si se...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Gem de piersici

Se curata fructele de coaja, se scot samburii si se taie in sferturi. Intr-un vas se pun in...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Marmelada de macese

Se taie macesele in doua si se curata de seminte si de puf. Se oparesc apoi cu apa clocotita,...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Marmelada de prune

Prunele trebuie sa fie coapte bine, ca samburii sa iasa usor. Prunele spalate si cu samburii...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de castane

Castanele se aleg mari, se spala in cateva ape, apoi se inabusa intr-un vas cu foarte putina...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de gutui

Gutuile bine coapte se curata de coaja, se dau pe razatoarea mare. Apoi se pun intr-un vas cu...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Compot de corcoduse

Se aleg corcoduse rosii sau galbene, bine coapte si nevatamate. Se spala, se aseaza in borcane...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Marmelada de corcoduse

Se aleg corcoduse bine coapte si nevatamate. Li se scot samburii si se dau prin masina de tocat...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Dulceata de gogonele

Gogonelele se taie cubulete, se adauga zaharul si apa cat sa le acopere. Se pune dulceata la...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Peltea de struguri

Intr-o cratita, pe foc, se amesteca mustul cu zaharul, pana cand acesta din urma se dizolva. Se...

Retete-culinare » Conserve si gemuri

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Tort cu prune

Prunelor spalate li se scot samburii printr-un orificiu mic. Se umplu cu miez de nuca sau...

Retete-culinare » Torturi

0 comentarii
trimisa de 27ralu

Prajitura cu prune

Toate ingredientele se amesteca bine, in afara de prune. Dupa o buna omogenizare, compozitia se...

Retete-culinare » Patiserie si prajituri

0 comentarii
trimisa de 27ralu



Trimite reteta Contul meu

Trimite o reteta si acumuleaza puncte cadou (PBC). Foloseste punctele acumulate pentru a-ti cumpara produse din magazin.


trimite o reteta


Ne gasesti si pe



Feliator oua - Westmark

Pret: 11.00 Lei

Tava cozonac Emile Henry

Pret: 92.00 Lei

Cleste chiftele

Pret: 25.00 Lei

Uscator salata

Pret: 50.00 Lei

Tagine 26 cm

Pret: 214.00 Lei

Spargator nuci

Pret: 22.01 Lei

Punga ornat

Pret: 21.01 Lei

Set 5 forme prajituri

Pret: 21.01 Lei

Tava briose

Pret: 45.00 Lei

SFATURI SI ARTICOLE

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Secretul pentru o bezea perfecta, reteta de baza

Mai intai trebuie sa folositi oua proaspete si daca este posibil, organice,...
Levantica

Levantica

Levantica se foloseste pe post de condiment in prepararea sosurilor, a...
Busuioc

Busuioc

Busuiocul este folosit in special in bucataria italiana, la prepararea...
Cimbru

Cimbru

Pentru a-i amplifica aroma, cimbrul trebuie zdobiti usor intr-un mojar sau...

RETETE CULINARE RECENTE

Placinta cu branza si mere

Aluatul-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul dupa care adaugam galbenusurile...

Gogosi cu struguri

Intr-un bol amestecam branza ,zaharul,cu ouale,adaugam faina,praful de...

Prajitura in dungi

Foile-intr-un vasa adaugam faina, sarea, zaharul, amoniacul, coaja de portocala, amestecam si...

Mere flambate cu nuca

Merele se curata si se taie bucati potrivite. Le adaugam intr-o cratita,adaugam stafidele...

Prajitura cu mere si gutui

Biscuiti ii macinam si ii amestecam cu zaharul pudra si adaugam untul topit,amestecam bine....

IN VINO VERITAS

Istoria vinului

Istoria vinului

Vinul fascinaneaza prin complexitatea si versatilitatea sa, fiind practic unul din acele...